Direktlänk till inlägg 27 januari 2010

SNÖ!

Av Jenny - 27 januari 2010 13:19

Har precis kommit in, gick ut när Wilda la sig för att dels få lite frisk luft och lite motion.

Snön vräker ner, stundom i småpartiklar och stundom stora lovikatussar, så härligt. Det är så här det ska vara på vintern. Dock borde det falla lite oftare, blir jobbigt när allt kommer i typ 3-4 omgångar.

Gick i alla fall ut och skottade från bron och nästan hela vägen upp till storvägen. Stannade vid vår lyktstolpe för plogbilen har inte kört än så då är det meningslöst.


Är ledig idag och har myst med Wilda. Vi har lekt med playdoo, sjungit och käkat lunch. Givetvis har tösen tagit sig små avstickare till Teletubbies på tvn då och då.

Nu ligger hon i alla fall och vilar och snart kommer grabbarna hem.


Tog semester imorgon natt, men på fredag har vi utbildning kl 9, iofs var det väl lite därför som jag tog semester plus att det imorgon kväll är styrelsemöte, Kulla-städning och Me and I premiär. Eller, kläderna har väl premiär idag på hemsidan men en kompis har visning.


NU visar det sig dock att jag ska på jobbet i alla fall imorgon. Det kommer en arbetsterapuet (fick problem nu, kan fan inte stava!) imorgon till jobbet och önskan var att jag skulle vara där, kan ju hjälpmedlet bättre än henne, det sa hon själv oxå när hon ringde hit. William använder ju sin varje dag. Ska bli intressant och se om vi kan få min vision att fungerar, synd bara att jag blir sjukskriven. Kan ju inte engagera mig så helhjärtat som jag önskar.


Jobbade igår, heldag, var rätt trött när jag kom hem. SKynda att fixa middag, kasta i sig maten och sen iväg på ett mycket efterlängtat party.


Har frågat runt nu i flera år efter tupperware-party men inget har jag lyckats komma på. Har det ens ordnats ett så har jag jobabt. Men igår fick jag äntligen komma, hade en hel del reklamationer med mig tyvärr. Får se om dom blir godkända.

Fick gå och bära på en liten bebis, en liten snäll och go kille. Han var så fiiin. Mysigt värre, men varmt blev det :D


Tänkte att jag bara är tvungen att berätta lite om hur vi gör på jobbet för det hände en häftig grej igår, får mig att reflektera lite över hur jag gör när jag är hemma.


Vi försöker så långt vi kan att ha händerna på ryggen när vi "hjälper" barnen och ungdomarna på jobbet. Visar mycket hand på hand för att öva in vissa moment. Men målet är att dom som har fysiska och motoriska förutsättningar ska vi försöka hjälpa så lite som möjligt. Det kan ibland ta tid men det går om man har tålamod OCH om personen i fråga har en realtivt bra dag. Dagsformen varierar ju, så även hos oss.

Vissa saker kan ta låååång tid att lära in, en del saker går inte att lära in men vi fortsätter att nöta ändå, det handlar ju om att vara delaktig i sin egen vardag.


Igår när jag jobbade fick jag se frukten av idogt arbete. Kunde inte sluta berömma barnet ifråga. H*n är duktig, gör det man säger fast man kan behöva säga det flera gånger, man kan ju liksom slippa ;P

I alla fall var jag på toa med detta barn, fick lov att byta underbyxa och h*n tog av sig strumporna och ville inte ha på sig dom. När allt var klart så knyter jag ihop soppåsen, medans tar detta barn upp sina underkläder från golvet och går raka vägen till tvättstugan med dom och stänger sen dörren. Förstår ni, helt underbart! H*n gjorde det utan att bli tillsagd utan förstod vad som behövdes göras i nästa steg. Såna här steg i utvecklingen faschinerar mig!


Imorse när pojkarna åkt till skolan tänkte jag på detta. För där på mitt köksgolv ligger två par kalsonger och en pyjamas slängda. MIna barn slänger inte tvätten där den ska vara om man inte säger till. Likaså när dom skulle ta på sig kläderna imorse. Vad gjorde jag, jo jag tog på dom munkjackorna. drog upp dragkedjor och tog på dom skorna!!!


Varför är det sååå förbaskat svårt att använda samma arbetssätt hemma???  Måste skärpa mig! Punkt slut.


Näåå, nu får inte Wilda sova längre.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 2 mars 2011 21:40

Sollefteå sjukhus har tydligen en logoped för barn vilket var läängesen.   Jättetrevlig och duktig tjej!   Wiktor harj´ju gått hos logoped i flera år men vi har aldrig fått tider för "behandling", vi har bara varit på kontroll. Så hade vi f...

Av Jenny - 2 mars 2011 21:21

Har nyss sett veckans avsnitt av Sveriges Mästerkock, blev en aning besviken på domarna. Varför kastar man ut två stycken för, det är väl bara att bestämma sig för en. Lite småfegt. Dagen har rullat på, William hemma idag oxå men Wilda har varit...

Av Jenny - 27 februari 2011 22:20

Ja, en vecka kvar innan det är dags för sportlov, får se vad det blir för sportlov.   Mina barn är nästan aldrig sjuka! William är aldrig sjuk. Det har kännts gudomligt skönt att dom klarat sig från allt som gått runt. Det är väl bara Wiktor so...

Av Jenny - 23 februari 2011 07:53

Det blev ingen dammsugning! Bröjade surfa runt efter vinterskor. Är rätt irriterad just nu. William har ett par superfit goretex, dom har han fått genom ortopedtekniska, funkade kanon förra året. Wiktor har ett par viking goretex som Willi...

Av Jenny - 23 februari 2011 07:26

Känner mig en aning uttråkat och less!   I måndags jobba jag natt, skulle ta friskvård och äntligen gå på zumba. Det sket sig, snorig och "frysig" så jag fick hoppa över, dumt att utmana ödet. Fick ingen promenad igår på tisdag Idag hade jag ...

Ovido - Quiz & Flashcards