Direktlänk till inlägg 27 januari 2011

Träning

Av Jenny - 27 januari 2011 11:25

Känner mig lite frustrerad och irriterad över träningen.

Jag började ju på Golds i augusti förra året. Till en början gick jag bara på zumba sen blev det även bodybalance.

Började lite smått med Bodypump när jag hade möjlighet.

I december så blev jag sjuk och kunde inte träna på två veckor, shit va jag blev rastlös!

Hann kanske med 4-5 pass den månaden.

Nu är jag igång igen och går på två pass Zumba i veckan, 1-2 pass bodycombat och minst 1 pass bodypump. Lördag och Söndag har jag vilodag, men det brukar bli en vardag oxå på veckan där jag inget gör. Det blir ju lite körigt emellanåt med jobbet, Anders jobb och barnen.

Det tråkiga är att jag går INTE ner i vikt    Det är faktiskt därför jag tränar, för att kunna gå ner i vikt!

Jag har ju otroligt svårt att gå ner i vikt men med gi/lchf så går det. Gick ju ner 25 kg en sväng. Mår bra av att äta den kosten, har bra humör, har aldrig huvudvärk och jag slipper värken i mina leder. Jag vill INTE vara överviktig, jag vill vara NORMALVIKTIG! Och jag nöjer mig inte med att vara SKITVIKTIG   


Nä, så otroligt frustrerande.


Har börjat fundera på om jag ska börja promenera de dagar jag inte går på pass men det är så SKITTRÅKIGT. På gymmet blir det ju så att man bokar, är man lite seg och funderar på att strunta i alltihopa så skriver man det på fejan och vips har man blivit peppad    och man kommer iväg.

Jag kan ju bestämma mig för att jag ska ta en promenad men sen kan jag komma på tusen andra saker här hemma att göra för att slippa. Tom stryka tvätt är roligare. På ett träningspass på Golds blir man ju peppad hela tiden av instruktören.


Vet inte vad jag ska göra snart, tycker det är svårt att hitta bra sidor med råd om kost och träning och garanterad viktnedgång.

Fan, var och varannan läkare säger ju att man ska motionera för att gå ner i vikt. Dom snackar ju SKIT!


Under hösten så gick jag inte upp ett gram men inte ner heller. Jag kunde äta vad som helst utan att det märktes på vågen. Det är ju bra, speciellt då jag inte kan titta på en bulle utan att öka 1 hg. Men under december då jag inte kunde träna då gick jag upp 3 kg!! Ve och fasa! Så nån nytta gör ju träningen. Så frågan är om man ska skita i tränigen, gå ner 20 kg med lchf och sen börja träna.


En del säger ju att man inte ska väga sig utan mäta sig. Tro mig, det har jag gjort. Hittade min lapp som jag skrev den 29/9, då hade jag tränat 5 veckor. Mätte mig igår och jag har samma mått nu.


Nä finns det några träningsexperter där ute som kan komma med goda råd??


Jag är så less och ledsen just nu, svårt att finna motivation till att träna.

I eftermiddag har jag avbokat bodypump. Tänkte umgås med mina barn istället. Både jag och Anders jobbar i helgen så dom kommer att vara på vift hela högen så då myser jag med dom istället.


En positiv sak med träningen, ja två faktiskt.

Jag har slutat röka, pallar inte bodycombat utan astmamedicin upptäckte jag. Så nu är det slut på rökandet. När jag har gått ner 20 kg så ska jag sluta snusa oxå har jag lovat mig själv.

Sen har ju jag nån form av "depressioner" (fan, vet inte hur det stavas) som kommer och går och har gjort sen jag fick nån utmattningsdeprission för några år sen. Det kommer och går, det har varit ungefär med 3 månaders mellanrum. Skitjobbigt, jag gråter, äter, skriker, bråkar, vill skiljas, vill inte ha mina barn osv. Mot slutet hann jag upptäcka symtomen och kunde förhindra sista bottentrampet. Sen jag började träna har jag inte ens varit på väg att ramla ner på botten. Det känns förbannat BRA! Jag är glad och harmonisk och mår psykiskt väldigt bra.


Men vikten......ja, jag vet att jag tjatar. Men det är INTE KUL att bära omkring på så onödigt många kilon   

 
 
Malin ~ Lillpiga

Malin ~ Lillpiga

27 januari 2011 12:23

Oh, det där med att gå ner i vikt är en tuff nöt att knäcka (I know...) men om vi ska ta den där matbiten så tror jag inte det är ett bra sätt att blanda LCHF och GI, att man får ta antingen det ena eller det andra. GI vill ju inte ha något fett (typ) och LCHF vill ju BARA ha fett. Kolhydrater (om än långsamma) tillsammans med fett utgör ju en boost på vågen, åt fel håll... Kolla upp en sida som heter ShapeUpClub, den kör jag via just nu. Där talar man om hur mycket man vill gå ner, vad man väger nu, hur mycket motion man kör osv och då räknar den ut hur många kalorier per dag man ska äta och talar även om hur de ska fördelas mellan fet, kolisar och protein. I början (som jag är nu) så får man väga en del men jag har fått en liten AHA-upplevelse. Vad jag "alltid" trott varit 100gr var i själva verket mycket mer. Eller mindre för den delen. Så mitt råd är: räkna kalorierna ett tag (då får du köra GI och inte LCHF), väg och mät maten för att se hur mycket du stoppar i dig och vad. Sedan behöver jag väl inte säga att muskler väger mer än fett och blablabla? Och det KAN hända att du tränar en smula för mycket av styrka mot motion? All lycka till, vi är fler som kämpar där ute! :) Säg till om du kommit på det ultimata receptet! ;) P.S Det går jättebra för mig att räkna, väga och mäta, får till och med kalorier över och jag är inte hungrig. :)

http://lillpiga.blogspot.com

Jenny

27 januari 2011 14:09

=) Hatar att väga och räkna men jag ska testa sidan. Jag äter nog lchf men jag har hela tiden sagt gi-metoden ;)

 
Ingen bild

Lillan

1 februari 2011 14:53

Det enda som funkar är att göra av med fler kalorier än vad man stoppar i sig.. så enkelt är det! Lycka till!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 2 mars 2011 21:40

Sollefteå sjukhus har tydligen en logoped för barn vilket var läängesen.   Jättetrevlig och duktig tjej!   Wiktor harj´ju gått hos logoped i flera år men vi har aldrig fått tider för "behandling", vi har bara varit på kontroll. Så hade vi f...

Av Jenny - 2 mars 2011 21:21

Har nyss sett veckans avsnitt av Sveriges Mästerkock, blev en aning besviken på domarna. Varför kastar man ut två stycken för, det är väl bara att bestämma sig för en. Lite småfegt. Dagen har rullat på, William hemma idag oxå men Wilda har varit...

Av Jenny - 27 februari 2011 22:20

Ja, en vecka kvar innan det är dags för sportlov, får se vad det blir för sportlov.   Mina barn är nästan aldrig sjuka! William är aldrig sjuk. Det har kännts gudomligt skönt att dom klarat sig från allt som gått runt. Det är väl bara Wiktor so...

Av Jenny - 23 februari 2011 07:53

Det blev ingen dammsugning! Bröjade surfa runt efter vinterskor. Är rätt irriterad just nu. William har ett par superfit goretex, dom har han fått genom ortopedtekniska, funkade kanon förra året. Wiktor har ett par viking goretex som Willi...

Av Jenny - 23 februari 2011 07:26

Känner mig en aning uttråkat och less!   I måndags jobba jag natt, skulle ta friskvård och äntligen gå på zumba. Det sket sig, snorig och "frysig" så jag fick hoppa över, dumt att utmana ödet. Fick ingen promenad igår på tisdag Idag hade jag ...

Ovido - Quiz & Flashcards