Alla inlägg den 4 februari 2010

Av Jenny - 4 februari 2010 15:28

Ja här ligger jag, lite piggare trots allt.


Drogs ner på operation i tisdags kl 12. Vet att jag redan sov när jag kom in i operationssalen, men när dr gjorde det obligatoriska nyptestet så vakna jag till liv. Fruktansvärd otäck känsla! Hade blåa skynken framför ansiktet, en person stog på min högra sida och gestikulerade och sköterskan vid mitt huvud sa åt läkarna att vara tyst. Själv fick jag lite panik eftersom jag inte fatta vad som hände och började naturligtvis att gråta.

Tog ett tag innan hon lyckades söva mig med masken. Tanken var att dom inte skulle behöva söva mig med narkos, men där gick dom bet.

Tror operationen tog 4 timmar, dr hade sagt till mig att det skulle ta 1½ så inte vet jag vad som hände.

Fick ligga nere på uppvaket till 00.15 ca och jag var hungrig som en varg, vid 21 var det faktiskt en sköterska som förbarmade sig över mig och gav mig nyponsoppa och smörgås. Fatta va gott det var efter en fasta på 28 timmar!


Väl uppe på bb blev det inge sova, låg och surra med min rumskamrat till 3 på natten, vi är så lika :D


Igår blev det till att pallra sig upp och duscha. Man måste upp och röra sig för magen har ju blivit fylld med luft under operationen och den måste ut. Helt otroligt skönt att duscha och att äta frukost.

Fick smärtstillanade spruta i samband med frukosten och sen mådde jag inte bra.

Kunde inte få i mig nån mat på hela dagen, kände ju att jag var hungrig men äta gick bara inte.


Har sovit relativt bra inatt och var uppe tidigt, mådde inte så bra imorse men trodde att frukosten skulle lösa problemet. Tyvärr hjälpte det inte.

Varje gång jag rest mig upp så har det blixtrat för ögonen och fått dimmig syn, mått jätteilla och fått en huvudvärk som jag inte trodde fanns. Det kändes som det brann hela vägen genom nacken upp i huvet och att hjärnan liksom skrumpnade ihop och liksom skulle försvinna.


Vid halv elva idag tog dom min huvudvärk på allvar och narkosläkaren kontaktades. Fick ju ryggmärgsbedövning inför operationen och i det instickshålet är det nu ett läckage, det läcker alltså ut benmärgsvätska där.  Så nu har jag tvingats dricka både cola och kaffe och haft koffeindropp i tre timmar. Koffein kan nämligen hjälpa, varför vet man inte.

Känner mig i alla fall mycke piggare nu. Och jag hoppas det fortsätter fungera. Narkosläkaren ska kolla av imorgon att jag inte fått ont igen. 


Jag har faktiskt lyckats äta idag, mmin rumskamrat gick på kiosken och köpte en kycklingsallad åt mig så jag kunde faktiskt äta litegrann.


Nä ska försöka gå upp och gå lite nu.

Ovido - Quiz & Flashcards