Alla inlägg den 2 augusti 2009

Av Jenny - 2 augusti 2009 01:34

Ofrivillig bloggvila igen några dagar.

Fast man har haft semester nu  fyra veckor så känns det inte nog, knappt nån sol, inget badväder och inga roliga aktiviteter direkt, ja förutom de tre dagarna vi var i Östersund. Känns både och när det gäller att börja jobba igen. 

Det ska bli skönt för att det blir lugnare här hemma när William får tillbaka lite rutiner men jobbigt för det är nu vi skulle ha behövt vilan. Ska ju ha semester vecka 34 oxå, tanken var väl att pojkarna skulle ha haft en sista ledig vecka innan skolstart. Tror jag ändrar på det, William kommer att ha det jobbigt den veckan så kan han ju lika gärna vara på fritids! Ska forska i det.


Sen har vi då lilla Wilda. I början på juni så skedde massor av förändringar när det gäller vår turbotjej. Från att ha varit nöjd med det mesta i tillvaron så blev det tvärtemot.

Wilda kladdar mest vi maten numera, det ser ut som om hon har ätit, det är mat överallt utom i magen, för hon stoppar knappt nånting i magen. Ingenting är gott förutom godis, frukt och grönsaker. Men hon går på pottan och gör nr 2 och går upp i vikt.

Det krävs två för att få fast henne i bilstolen när vi ska åka nånstans, hon håller sig ofta vaken och sitter och skriker, sparkas och spottas. Hon är pest och pina.

Tidigare la vi henne med vällingen på kvällen och hon kom snabbt till ro och somnade, sov hela natten utan bekymmer. Hon har hela sommaren vaknat nästan varje natt, gråter, är hysterisk och är energikrävande, tar tid innan hon kommer till ro igen. Sen började hon tjafsa vid läggningen. Vi trodde först att det berodde på att hon är så aktiv om dagarna att hon behövde ligga  vår säng med mig och Anders för att tanka närhet, sånt har hon inte tid med på dagarna. Men nu bråkar hon varje kväll, vägrar att sova i sin säng. Men det funkar ju inte att lägga henne i vår säng heller, sist tog det 5 år att få bort den ovanan. Jag läser för henne, jag sjunger, stryker på henne, sitter med henne hela tiden. Hon skriker, skallar sig, biter sig, kastar tuttar, gosedjur, filtar och annat som finns till hands. Hon ger sig inte! Inte jag heller...Så vi har en kamp om kvällarna och nätterna.....


Sen har vi Wiktor den stackaren som sitter mellan två krävande syskon! Mår så dåligt över hans situation! Hans öra har inte sluta vara, men enligt doktorn i tisdags så var det ok, då funkar ju röret. Skulle avvakta tills vi skulle på öron den 12:e, men han hör ju knappt nåt! Han har ingen aning om hur högljudd han är när han pratar, svårt att få honom att sänka rösten. Och det är ju inte konstigt eftersom han inte hör riktigt.


Firade bröllopsdag i onsdags. KÖrde grabbarna till farmor vid 11-snåret. Wilda lämna vi till mormor vid 16 tiden. Vi beslöt oss för att åka till Näsåker för att vara med på Eldnatt. Gick på två loppisar där. Fyndade massor av ljusmanchetter! Ska använda snörena på dom när jag scrabbar tänkte jag. Tyvärr blev vädret urdåligt rätt snabb. Åskan dundrade, himlen var svart och det vräkte ner. Kändes inte ok att äta thai-mat ute i det vädret. Så vi for till Junsele och käkade på Corner House, så jäkla go mat dom har där! Varför måste han hålla till i Junsele för?? Efter maten åkte vi till T och  L, Lfyllde år så vi passade på att fira henne. Vart kvar där till ganska sent. For tillbaka till Näsåker och fick oss en biljett till den omtalade Eldnatten. 25 minuter såg vi av föreställningen sen var jag dyngless! Tyvärr var det inte  närheten av nåt jag hade föreställt mig så det var både första och sista gången! Strosade runt lite och kolla, åt faktiskt vårrullar trots supermiddan och fikat tidigare på kvällen.

Stog en gravid tjej bakom oss i kön....hon var inte nykter :-( Va lessen jag blir när människor gör vissa val och inte kan prioritera. Bebisen i magen får en värdelös start, redan i magen! Vad tänker man egentligen, eller tänker man överhuvudtaget?? Varför är lagstiftningen så  i Sverige att ofödda barn inte räknas som människor?


Var på stan idag med svärmor. Fyndade massor av sommarkläder till Wilda inför nästa år, behöver ju lite då vi ska åka till värmen.

Har målat andra varvet nu i Wildas blivande rum, färgen heter clematis. Den är ljus, ljus lila med liiite rosa brytning. Blir nog bra. Rummet är helt i trä, panel på väggar och  taket så målning var bästa alternativet. Nu skulle det behövas en tur till Ikea oxå men det får väl bli framöver. Är väl mest lampor och nån hylla som behövs.


Näpp, nu får det vara nog! Ska nanna kudden!


Ovido - Quiz & Flashcards