Alla inlägg under april 2009

Av Jenny - 15 april 2009 22:58

Imorse var det uppstigning kl 5,30, bah! Huga vilken okristlig tid att öppna sina blå :(

Wiktor skulle vara på barnmottagningen 6,45 och vi kom i tid. Allt flöt på bra, Wiktor är lugn som bara den när han är på sjukhus. Ligger där och verkar så cool, han för inget liv alls. Dom är som natt och dag våra söner ;-) MEN, Wiktor ser bara lugn ut på ytan, han är innerst inne rätt nervös. Han pratar ingenting (vilket han gör i ett i vanliga fall), det är knappt han svarar på tilltal och när han svarar så hörs han knappt, lillfisen min. 

Han fick emla-plåster som verkade 50 minuter ungefär, sen blev det en mix av alvedon och ipren innan nålen sattes. Sen snabbt ner på operation där man stod startklara. Anders fick följa med in denna gång. Det gick fort, efter två timmar fick vi komma ner på uppvaket.

Allt hade gått bra förutom på slutet då han hade fått lite problem med luftvägarna så dom hade fått inhalerna honom. Han hade blivit som spastisk i andningen på nåt vis och man hade fått hålla hakan på honom?

Jag blir såna här gånger ganska ställd,rädd och orolig så jag liksom blockerar mig, det blir inga frågor ställda, det är knappt jag lyssnar på vad om säger. Det tar ett tag innan det sjunker in och då har jag typ 1000 frågor som gnager i mig och som jag vill ha svar på...........lite sent påkommet. Anders prata med dom om att Wiktor är ett öronbarn, har infektionsastma och sånt så det lät väl som om det skulle bero på det eller nåt. Ja, ja. Lill-vännen mår bra och det är huvudsaken. Han har lite ont men klagar inte. Nu ska han vara i stillhet i 2½-3 veckor, jo tjena! Grabben är 6,5 år, fylld med energi i kroppen och det är vår vilket innebär cykling! Men ingen cykling, gympa, fotboll, brottning, springning etc förens  i maj. Vad ska han göra av energin????Jag har ju redan en duracell-kanin!!

Om ni visste vad detta innebär :-D William blir frustrerad för att inget händer så han kommer efter ett par dagar göra allt som står i hans makt för att få igång Wiktor och sen blir det full fart eftersom Wiktor har exakt lika kort stubin som mor sin, detta blir härligt.

Appropå William, han var så gullig idag när han pratade med Wiktor. När vi väl kom hem vid 17 tiden,(tog ju en evinnerlig tid innan doktorn behagade komma upp på avdelningen för utskrivning, jag var en aning irriterad!) var William jätteglad, hade fixat två ballonger till Wiktor och var så omtänksam och omhändertagande. Satt nära, nära Wiktor i soffan. Så mysigt att se att syskonen saknar varandra när dom är ifrån varandra även bara efter ett kort tag. Det värmer mamma-hjärtat! Wilda var förresten lika glad hon över att se Wiktor, kunde inte flytta på sig när han skulle ut bilen för då kom hon för långt ifrån. Sen gick dom hand i hand in, så söta!


Nä nu ska denna trötta mamman gå en trappa upp och kalla på john blund.

Av Jenny - 14 april 2009 23:04

Imorse var jag sur, önskade litegranna att jag hade ett 7-16 jobb för att slippa tre gnälliga barn! Men som tur var går det ju över.

Idag har jag varit GLAD över det jobb jag har har. Visst jag jobbar helger men jag har även förmånen att vara ledig en dag som denna :-)

Min kompis Annika och hennes två barn kom över vid 11-snåret. Vi packade ihop fikakassen, lite ved och eldtänne och begav oss ner på våran lägda. Precis i skogskanten placerade vi oss. Grillade korv, fikade och bara njöt av solen, vi hade det varmt och skönt.

Barnen sprang omkring och lekte och busade i bland träden. Både jag och Annika pratade om hur himla bara vi har det! Vilken tur att man bor i rätt ända av landet där man har råd att ha ett hus, där barnen kan springa ut genom dörren och in i skogen och utforska och använda sin fantasi! Ja, jag vet att det även finns nackdelar med att bo på landet, men just idag kom jag inte på några ;-)

Vid 15 tiden var vi tillbaka på gården. Vi var supertrötta sen på eftermiddagen men det var det värt. Men vi tog oss ork att åka på klädvisning hos Carola. Vann paket på dörrlott och ett hemligt plagg på beställningen, sånt är skoj!

Alla tre barnen somnade gott ikväll kan jag lova. William ser ut att fått lite färg i ansiktet trots att han inte gillar solenutan hellre är i skuggan.

Mamma sover över här inatt. Jag och Anders ska vara på sjukhuset 6,45 imorgon bitti med Wiktor. Han ska göra en liten operation under dagen, och det kommer att gå bra.

Nä dags att nanna kudde, ska bara lägga upp två bilder idag. Kortet på Freja är så fint! 

 

Av Jenny - 14 april 2009 10:34

Japp, jag vaknade på fel sida idag, dessutom för tidigt! Hade bestämt mig igår efter min långpromenad att jag skulle gå nu på morronen för ikväll hinner jag inte. Men inte blev det nåt av det, var för sur. Tror inte mamman klarar av lov särskilt bra heller :o)

Nu är det bättre, har avreagerat mig genom att baka en dubbel sats med toblerone-muffins. Vilket innebär att jag fått stå med hammare och kniv för att dela tobleronen. Köpte en 5 kilos toblerone till Anders när han fyllde och vi har fortfarande kvar.

Nu ropar duracell-kaninen Wilda, bäst att gå till henne!

På återseende!

Av Jenny - 13 april 2009 22:21

vid tangentbordet.

Har inte haft tid eller lust att sitta här och skriva, vet inte ens om det är någon som läser, ingen kommenterar nåt i alla fall!

Påskhelgen är nu över, nu väntar vi bara på att påsklovet ska vara över. Vi har ju en gosse i familjen som inte hanterar avbrott i rutinerna så bra. Så här är inga lov välkomna! Här bävar man tom för semestern :(

I fredagas jobbade jag till 11. Kom hem lagom till lunchen sen gick vi ut i vårsolen. En familjemedlem fick vi tvinga ut, när solen skiner så vill han inte vara ute, inte heller vid hårt regn (fast vem vill det)eller om det blåser. Han vill ha det lite muligt och disigt om han ska vara ute. Men hur som helst så kom vi ut. Fick frågan "får jag gå in nu" typ 150 ggr på 2 timmar. Men vi höll ut, påtade på här hemma, plockade bort skräp som töat fram, plockade fram lite leksaker, hackade is, städade bro och altan. Bäst av allt var nog att Anders och Wiktor skruvade ihop hammocken, det var riktigt nice att slå sig ner i den!

Kvällen ägnades åt film, såg Eden Lake, ruggig för det kan hända det som hände! Efteråt behövde vi lite humor så vi kollade på Jeff Dunham, Christmas Speciadvd. Jag skrattade så tårarna rann! Jeff och hans dockor är bara så jädrans bra!

Vi grejade med barnens påskägg som skulle hängas i äppelträdet samtidigtsom vi kollade på filmen, kom ju på så sent att vi var tvungen att fixa dom. Äggträdet

Något som är svårt med såna här traditioner är när barnen faktiskt tror! När ska man ta hål på bubblan om att påskharen inte finns? Ska man göra det innan kompisarna börjar retas? Och när gör dom det? Jag tycker det är lite "fint" med påskharar och tomtar :o)

Fick inga bra bilder på smaskande grabbar, dom var bara trötta och icke sugna på vare sig godis eller att posera.Wilda gjorde det desto bättre, hon mumsade i sig två påskägg fyllda med godis, fick ju ett av momma och moffa oxå!


På lördagen var det letning av ägg och det gick rätt fort! Sen var vi ute på gården i vårsolen, vädret har ju varit så kanon! På eftermiddan skulle vi till mamma och pappa för att äta middag. Slängde allt vad gi hette åt fanders och åt allt som fanns :o) Proppfull blev man och det blir man inte om man äter "rätt", mådde nästan dåligt... :-(

På kvällen orkade vi ingenting, slötittade på tv sen blev det sängen.

Söndag blev det junsele. Barnens kusin fyllde 6 år så det var kalas på g. Kom iväg sent men vi hade en härlig dag.


Idag var det jobbar dags igen. Full rulle hela dagen :oD

Imorgon börjar Anders jobba igen, eftermiddag :-( och jag och barnen är hemma och ska väl försöka oss på lite bus eller skoj.

Av Jenny - 9 april 2009 14:26

Min man la beslag på datorn igår *morr* kollade väl på traktorer på blocket eller nåt :o) Kunde ha tatt den som var uppe men iddes inte, gick och bada istället. Behövdes efter min promenad, har ju varit duktig, promenerat både i måndags och igår!

Hinner inte sitta här nu, ska iväg och jobba inatt, går av 11 imorgon..... Får se om jag skriver nåt ikväll när alla sover utom jag!

Av Jenny - 7 april 2009 22:45

gör jag. Knappt jag hinner skriva en gång om dan och idag lyckas jag göra två små inlägg :-P

Varit på upptaktsmöte för fotbollen ikväll. Det är lite småsnårigt i år för HH64, det saknas  både ledare och barn i vissa grupper. I Wiktors lag kommer det att saknas en som har huvudansvaret, medhjälpare finns. Får se om någon amäler sig frivilligt. Jag hade säkert kunnat övertala Anders men eftersom vi jobbar skift båda två så funkar det inte praktiskt. Hoppas det löser sig för alla så alla som vill får spela fotboll.

Ringde SAS, Sollefteå Allmänna Simsällskap idag i alla fall. Så den 19:e ska William ner på badhuset och spana in lite. Han kommer att vara i medley-gruppen, den gruppen jobbar mest på att lära sig behärska alla simsätt. Träning en gång i veckan, söndag eftermiddag. Passar bra och bäst av allt är att William känner sig positivt inställd till detta och tagit beslutet att  inte spela nån fotboll i år. Sa faktiskt själv att han är bättrei vatten än på fotbollsplan. Han är klok min förstfödde.

Wilda håller igång så man blir matt av att bara se henne. Hon har så otroligt mycke energi den skitungen, fattar inte hur hon orkar. För hon sover inte särskilt mycke i förhållande till hur hon far fram.

Nä måste ner och inhallera, sitter uppe vid barnens dator och astman har blivit jävligt jobbig, mest på kvällarna. Tråkigt, har ju inte haft några större problem sista åren.

Sov gott!


Av Jenny - 7 april 2009 14:36

tippar än hit än dit. Ikväll är det upptaktsmöte angående kvartersfotbollen.

Wiktor ska vara med och spela det har han bestämt. William velar hit och dit, han vill vara med men känner också sina begränsningar och det i samband med sitt dåliga självförtroende så blir det vånda och svårt att bestämma sig. Han har kul på plan även om han har det jobbigt ibland men han kämpar på och har utvecklats jättemycket dessa år han har hunnit spela. Han har faktiskt en kanontränare också, han är suverän på att peppa barnen och är rättvis, alla får spela lika mycket.

Vi vet inte heller hur långt man ska pressa honom. Han har det lite jobbigare pga motoriken. Ska man peppa honom att spela och riskera att de andra ska börja klaga, sucka och stöna åt honom eller skippa alltihopa? Vi måste finna på något annat att erbjuda honom om han inte ska spela fotboll. Funderar på simning, Conny kom med den idén och det var en bra idé! Ska ringa på badhuset och kolla om det finns såna aktiviteter för hans åldersgrupp. Vatten är hans rätta element, där är han fri.

Ska ringa på en gång medans jag kommer ihåg.

Av Jenny - 6 april 2009 23:00

Idag blev en softardag :o)

Fick lite sovmorgon för första gången på länge. Hade nog kunnat sova ett tag till om inte Anders erbjudit barnen skjuts till skolan :o( Vad är det för fel med att åka skolbussen undrar ju såklart jag!? Det kanske var ett svepskäl för att få mamma ur sängen ;-P 

Wilda är så oförskämt morgonpigg helt plötsligt, vaknar mellan 5.40-6.00, otäckt! Me don´t like! Måste försöka få nån ändring.

Så småningom var huset tomt, bara jag och Freja. Hade bestämt mig för att gå ut och gå men jag var trög, klädd och klar vid lunch kom jag på att jag nog måste ha nånting att lyssna på. Det går inte snabbt att flytta över filer till telefonen kan jag lova! Medans telefonen laddades med nice promenadmusik hann jag få besök. Kändes som en liten räddning om jag ska vara ärlig, ha,ha. När besöket var över så kände jag mig ändå tvungen att gå ut och gå. Hade inga fler ursäkter, det var antingen promenera eller städa. Kom iväg till slut och det var fakiskt lättare än jag trodde. Kände mig pigg i benen och kunde ha gått ännu längre om jag haft tid men var ju tvungen att hinna hämta alla barnen oxå. Så en timmes rask promenad i regnet blev det. Kände mig väldigt duktig!


Ringde till mamma idag och bjöd in mig och barnen på middag för en gångs skull, var länge sen vi åt där. Grabbarna åt potatisbullar eftersom kycklinggrytan inte dög. Den var supergod, Wilda åt upp allt så när som på ett par korn ris som hon matade Mixie med. Mixie gillade att bli matad med sked.

Ja annars har det väl inte hänt särskilt mycket idag. Gjorde läxa med William idag, dom hade 10 stycken veckans ord som vi skulle träna på till imorgon. Det var riktigt skoj att göra den där gången. Ordet dinosaurier var svårt, vi skrattade både jag och William. Skrev ordet flera, flera gånger men det blev aldrig rätt. Det var lite skoj att en dinoexpert inte kunde få till det. I vanliga fall blir han rosenrasande om man påpekar att han stavat fel men inte idag. 

Wiktor är trött och sliten efter helgen, märks så väl på honom. Men med extra kramar så får han mer energi. Men jag undrar jag om han håller på att bli dålig eller om det är oro inför operationen till veckan, för han ser hängig ut. Ögonen har liksom ingen lyster, får nog hålla ett extra öga på honom.


Imorgon blir det nog babycafe för mig och Wilda. Nä nu ska jag nog gå och nanna kudden. Måste försöka komma isäng tidigare på kvällarna.......



Ovido - Quiz & Flashcards