Alla inlägg under augusti 2009

Av Jenny - 15 augusti 2009 23:53

Idag blev det bokat och klart! Tågbiljetter, hotell och arenabiljetter är bokat ch betalt :o) Barnen vet inget och ska inget veta än på ett tag. Har man ett barn som har dålig koll på tid så får det vänta med information. Annars blir det utbrott ett par ggr i veckan för att vi aldrig far och för att vi missar alltihop ;-D


Jag och mamma ska åka tåg till Stockholm med William och Wiktor den 23/10 och bo på hotell, åker hem igen den 25/10. Däremellan ska vi shoppa, mysa, fika, äta och framför allt göra ett besök på Globen för att kolla på showen "Walking with dinosaurs" 

Ska bli himla häftigt :-D Och jag tror att båda grabbarna kommer att gilla detta äventyr. Tåg, hotell och dinosaurier! Kan det bli bättre??


Grabbarna sov hos momma fredagnatt. På dagen var dom till stan för lite shopping och utelunch. Jag jobbade....

Anders tyckte det var lite konstigt att vara hemma med bara Wilda, har aldrig hänr förut. Wilda tyckte nog det var lite konstigt även om hon hade mys med pappsen.


Slutade kl 9 idag, duschade och så på jobbet i väntan på att Anders skulle dyka upp. Vi åkte till Kramfors för ett besök på dollarstore, skulle köpa fiskespön. Metspöna var slut :-( Köpte dock en canvasduk för att prova på att scrappa på. Fick det tipset, hur det nu ska gå!? Har fått en beställning på en tavla som handlar om en grabb som idag mår super men som hade en minst sagt tuff start! Ett projekt som kan ligga och gro under en tid, ingen stress med den.


Stannade till på en loppis i Bollsta. Alla säljare hade inte kommit men några fanns där. Fyndade ett par kanonfina, knappt använda kavatskor till Wilda för 40 :- Inte illa. Passar dom inte så finns ju tradera :-D


Åkte in till svärmor på vägen hem. Hade fått lite grejer av henne för att sälja på loppisen. Åkte dit och packade upp dom grejerna och fick mitt kuvert med pengar för förra veckan. 1056:- Inte illa för gamla prylar man inte vill ha, ha,ha.


Drog järnet till Rådom där Wilda skulle få i sig lite lunch med grabbarna och Felix.


Martin och Björn, mina yngsta bröder hade fått en ide om att trixa lite med skotern. Tanken var att dom skulle ut på sjön och köra, tokstollar. Dom har nog grejat hela dan och vi andra väntade och väntade....


Sen var skrället klart!

Jo men det ska nog gå.............eller?

Fan det gick!!

Här kan ni kolla hur långt han kom!


Sen var det bara till att få upp vraket :-D

Ja, ja lite kul måste man få ha ibland.


Vi gav upp tills slut och åkte faktiskt på Terassen och käka middag, mums.


Nu ikväll kom min mormor förbi med hennes sambo Mille. Dom är ute och smestrar med husbilen.


Nä nu ska jag hoppa in i duschen och lägga mig för att sova, arbetsdag imorgon. Tro va vi ska hitta på för bus då?

Av Jenny - 14 augusti 2009 00:14

For och hämta lillskruttan idag vid halv elva, hade typ varit vaken 45 minuter då :-) Såå skönt med sovmorgon. Men om man gick och la sig i tid på nätterna så skulle man inte behöva sovmorgon i vilket fall. 

Efter lunch och vila för Wilda tvingade jag ut hela högen i friska luften. Wiktor och Wilda är inga problem, men William gillar inte att vara ute.

Lockade med lite bärplockning och då gick det bra. Dom lessnade snabbt men vi var ute lääänge.

Att plocka bär var besvärligt ansåg Wilda, det var bökigt och snårigt att gå i skogen, inte var det skoj att plocka blåbär heller, om man inte fick plocka direkt ur mammas hink ;-P 

Efter att ha fyllt lillhinken gick vi en runda på gården, ville få Wilda att förstå att den fanns massor med ätbara skatter på gården. Hon har ju bara hittat jordgubbarna.

Vi plockade en massa smultron i smultronstapeln, plockade goda svarta vinbär, lite hallon och drog upp i lite morötter.


På tal om ätbara skatter. Jag gillar att så lite olika saker. I år köpte jag fröband från Bakker. Det är sista gången! Kommer knappt några morötter, varken dillen, persiljan eller basilikan har kommit upp. Jag menar dill?!! Dill växer jämt, hur mkt som hellst! Vitlöken blev det en av och stjälken är knappt synbar. Det enda som vuxit med bravur är salladen.

Köpte tomatplanter på bodéns kan jag berätta då jag liks pratar om trädgården, har aldrig haft så mycke tomater. Den ena plantan har jag fått stötta upp ordentligt för det hänger klasar med körsbärstomater och goda är dom.  


Gick in och fixade både middag och blåbärskaka, lika bra att göra båda på samma gång liksom! For iväg på fotbollsträningen med Wiktor. Lämnade faktiskt honom själv en stund medans vi for till scrapoholic och bytte en grej.

Hem och fika var vad som gällde sen. Varken William eller Wiktor har gillat blåbärskakan tidigare, men ikväll åt dom 6-7 stycken! Momma var oxå ht och mumsade. Wilda som inte gillar fikabröd åt 2½ bit! Ja, jag åt oxå :-( 


Wiktor är duktig med medicinen, rinner inte var längre bara blod. 


Här tänkte jag visa lite scrapbooking alster som jag gjort på sistone ;-) 


Denna hastade jag ihop på en halvtimme när jag insåg att jag inte hade ngt kort till födelsdagsbarnet. Kan ju inte komma på kalas utan kort numera.  Kortet på solrosenhar jag fotot själv med lillebrors suveräna systemkamera, tro när han ska kräva tillbaka den....
  Denna gjorde jag när jag inte hade annat att göra ;-D Tog med den på loppisen som jag är med på och fick det sålt :-) Sånt gillar jagDetta kort beställde en kompis till mig. Hennes svägerska som gillade kossor och fiske fyllde 40. Allt var skuret och klart och färdigt för montering när jag insåg att valda färger var helt fel, jag kom ingen vart. Färgbyte och sen var det klart!Köpte för ett tag sen nånting som hetter distress ink. Förstår mig inte på det men tänkte jag skulle försöka. Har inte rätta verktyg men letade reda på en nåldyna som är av nåt plastigt material och provade mig fram. Grejen var väl att försöka mig på att få en liten "sliten" och "gammal" look, eller fel ordval kanske. Men jag ville ha lite mer effekt än det jag annars gör. Blev riktigt nöjd! Brukar vara snål på blommor vanliga fall så det var några mer än jag är van vid och av lite annat material som jag annars använder. Insidan är inte klar, ska dit en ficka och ljusare papper som man kan skriva på. Tänkte behålla det men ska skicka det till ett födelsdagsbarn till veckan.Sen fick jag beställning på ett kort som ska levereras idag. Det var det kortet Wilda gav sig på. En kvinna som gillar fiske, kräftfiske och älgjakt. På utsidan så syns inget av detta, kommer på insida istället. Men det är svårt just med jakt och fiske, finns inte mkt att inhandla. De jägare jag funnit har varit av manlig karaktär. Hade en plan att jag skulle klippa och klistra så den gamla damen höll metspöet istället men proportionerna stämde inte. HAr suddat ut namnet, man vet ju aldrig vem som läser här. Vet vilka 6-7 st är men resten har jag ingen aning om.Sen har jag äntligen framkallat kort från vår bröllopsresa för 3 år sen! Gjorde en LO på några. Om ett år är vi på samma ställe igen om sparandet går bra.Sist men inte minst, ett av Wildas små alster. Hon sitter och plockar och pekar, väljer och vrakar. Mamman får sitta och hjälpa till med klistringen.Ja det var lite nytt jag hade att visa. Imorgon ska mamma hämta grabbarna för dom ska sova hos henne. Dom kanske skulle hitta på nåt imorgon. Wilda får åka på dagis. Själv ska jag jobba.

Ska börja tidigare imorgon eftersom vi ska göra bemanningskraven i time-care. Kul att få göra något nytt för en gångs skull :-D 

Näpp, dags att sova!
 

Av Jenny - 12 augusti 2009 21:16

Igår när vi kom hem från våra arbeten så insåg vi rätt snart att åskan gått ordentligt i byn. Vår router var paj och barnens dator är stendöd. Fick låna ett vanligt modem av mamma för utan dator klarar man sig inte! Barnens dator har vi inte tagit itu med ännu, det får lillebror göra.

Har säkert garanti på routern men hittar inte mina papper, vi är ju testare av wippies home via Buzzador och det har ju fungerat toppen.


Scrappade och grejade med min nyaste beställning som ska vara klar på fredag. Det är skitsvårt att få till det när beställaren talar om intressen och så har man inte mycke på lager. Googlar och håller på men får inte till det. HAde tre olika förslag i mitt huvud om hur det skulle se ut. Sista idén kom i bilen så jag skynda hem för att sätta planerna i verket. Fixade och trixade men det funkade inte, proportionerna stämde inte. Börja om från början efter 2,5 timmes slit, ja jag är inte snabb :-D

Fick en ny idé och skred till verket, det färdiga resultatet blev inte samma som jag hade i huvet, lustigt hur det kan bli. Bild kommer väl sen kanske, den är ju inte helt klar.


Idag var jag iväg på sjukhuset med Wiktor och resten av familjen var hemma även gulliganen Wilda. Hon är i en upptäckarperiod som även innefattar ett pillande på allt inom och utom räckhåll. Lillskruttan fick tag på mitt kort och  ändrade stil på hela fronten, hon massakerade alltså mitt kort. Blev faktiskt väldigt lessen, det ligger så mkt jobb bakom. Men nu har jag lagat och gjort om. Hon är såå medveten om att hon gjort galet, söttrasa, säger "ajaj blomma" Hon sitter ju gärna med när jag scrappar. Sitter och grejar i mitt knä, limmar blommor och bling. Ska knäppa kort på den hon gjorde sist så ska ni få se vad hon skapat.

Ikväll sover hon hos momma, det har varit väldans tyst och lugnt ikväll. Nästan så man inte vet vad man ska göra.


Var ju på sjukan idag med Wiktor. Han hade ju ett öra i början av juli som det rann var ur. Så den 10/7 var vi på akuten, en ordentlig inflammation i mellanörat. Kåvepenin i 5 dgr. En vecka efter avslutad kur så rinner det var igen. Var på vårdcentralen för 2 veckor sen och fick träffa en läkare och en praktikant. Han svar blev att det var ju bra att varet rann ut det var ju ett bevis på att röret fungerade. Jag frågade om dom inte skulle göra nåt. Men nej det behövdes inte, vi skulle ju på öron idag så det räckte att dom kollade. Men fick han feber kunde vi höra av oss.

Så på öron var vi idag. Läkaren sög och sög var, längst in var det som en stor, gul propp av var. När allt väl var bortsuget så fanns där även en polyp. Ont gjorde det att suga bort den, det såg jag på Wiktor men han var såå duktig. 

Wiktor har ju varit halvt döv på det onda örat nu hör han lite bättre säger han. Det är som att ett lock tagits bort, men han hör inte lika bra som på det andra.

Läkaren säger då att när man går så här länge med en infektion så bildas det stafylokocker och då bildas ofta en polyp intill röret. Han tog en odling men ville inte vänta 1 vecka på svaret utan satte in 1 veckas dos med spectramox 3 ggr om dan samt örondroppar att hälla i två ggr/dag. Det är så jävla onödigt av läkaren på vc att vara så förbannat nonchalant! Jag blir galet irriterad och funderar på att göra en anmälan!

Ska i alla fall tillbaka på öron på måndag för att kolla hur det ser ut, det kommer även att bli ett hörseltest framöver. Sitter här och blir riktigt sur!


När jag var 10-11 år så hade jag en dröm att bli barnläkare, ville åka till fattiga länder och jobba med barn. Sen hände en del och vid 13 års ålder bestämde jag mig för att det var barn med särskilda behov jag skulle jobba med, 22 år senare så gör jag ju det :-D 

Men faan att jag inte blev läkare!! Då hade mina barn sluppit lida i onödan. Ni ska inte tro att detta är första gången, jäklar va jag fick strida Williams första 18 månader. Speciellt en gång sitter fast riktigt. William hade haft feber till och från mer än en vecka, hostig, riktigt usel i magen med bajs som såg utomjordiskt ut. Pratade med bvc och vc flera ggr, var dit 3 ggr men det var inget fel på honom ansåg dom. Jag kämpade och stred men han var ju go och glad sa dom så han var det inge fel på. Till slut ringde jag barn och krävde att få komma dit omgående. Han hade då svamp i hela tarmen, luftrörskatarr, halsfluss och öroninflammion. Då var jag galen av ilska och ringde upp bvc-tanten och läste lusen av henne. Nä, läkare skulle man vara, jag kan ju ställa diagnos men jag får ju inte skriva ut medicin.... Morrar i massor!


Nä, tror jag byter skrivbord och sätter mig och scrappar. 



Av Jenny - 10 augusti 2009 23:10

och funderar....Irriterar mig lite över att min tangent med bokstaven i är trög så in  i vassen, vad göra?


Har varit ledig i helgen. På lördag var vi in till stan en snabbis, skulle lämna av några kort och lite annat på loppisen. Såg inte ut som det hade sålts nåt från mitt bord. Fast jag hade ju mest bara skor, kläder och tupperware. Mycke porslin har dock gått. Skulle få grejer av min svärmor och hennes väninna, lite mer att pyssla med. Alltid har man nåt att göra.


Har fått beställning på ett kort igen. Kort till en som fyller 40 och gillar jakt och fiske, en riktig skogsmänniska. Svårt är det att hitta passande grejer att använda i kortet. Beställde lite från en sida, får ju hoppas att det kommer i tid då kortet ska vara klart på fredag senast kl 13. HAr jag börjat? Nä inte det, känner jag mig själv rätt så sitter jag på torsdag natt och scrappar så ögonen rinner. Nästan så att det går lättast då förutom alla missöden som kan uppstå.


Har jobbat idag, verkligen jobbat! Började 8 och slutade 16. 13,45 satte jag mig ner och tog en kopp te, då hade det varit fullt ös sen jag kom typ.  JObbar imorgon med, samma tid. 

Nästa vecka har jag semester igen, hade lyckats få endast ett arbetspass så då tog jag ledigt.

Får se om vi lyckas komma iväg en sväng till Näsåker, måste kolla en sväng hos tatueraren Mika. Anders ska ju tatuera sig, fick en massa presentkort när han fyllde 40. Vill oxå tatuera mig igen. Det är över 15 år sen jag gjorde mina två! Fy va det låter gammalt!!!

Jag vill ha nån typ av älva, lite tuffare, lite fantasy inspirerad sittandes bak nere i nackslutet. Sen lite annat runt omkring som jag inte tänker berätta om. Jag vill ha nån som är duktig på att rita och som har bra fantasi som kan måla upp en skiss. Gjorde en själv för ett tag sen men jag kan INTE rita men det blev en bild av hur jag skulle vilja ha det. Men det är bara att vänta och se vad som händer. Kanske  Mika har nåt förslag.


Idag släpptes förresten Me&I´s höstkollektion, fanns en hel del "vill ha". Måste följa trenden att köpa lika tröjor till alla pojkar i familjen och sen lika till mig och dottern. Grabbarna var lätt, fanns bara en grej till papporna än så länge. Men till mig och Wilda! Vad ska man välja.??


Nä nu ska jag surfa vidare i jakten på grejer som kan användas i mitt lilla kortprojekt.

Av Jenny - 4 augusti 2009 23:35

 Denna ursnygga väska skulle jag vilja ha. Innehåller massor av godis som passar mig. Den finns att vinna på denna sida

Av Jenny - 3 augusti 2009 23:51

Lite ågren hade man igår kväll över att man skulle jobba, det är ju faktiskt rätt skönt att vara ledig :-P Men det är bara att ge sig in i rutinerna igen.

Tog tid innan jag kom till ro och somnade, kom isäng sent oxå. Kom på vid 22 att jag inte gjort matlådor tills idag. Svepte ihop en dinkelpaj med baconröra,det är så gott! Sen gick världens bästa man ut och starta grillen så jag kunde få grillade kycklingfileer. 

Han är världens bästa man som sitter ute i mörkret 22,30 och grillar till mig.


Solen strålade från himlen imorse, typiskt! Lite dimmigt men fint skulle det bli. Lite surt kändes det.........


Men det gck äver när man kommer till bästa jobbet och möts av en glad och trevlig arbetskompis och en grabb som var glad att se mig. Vid 11 var det skiftbyte och nästa trevliga arbetskompis kommer. Käka lunch och packa fika sen for vi iväg på en fisketur med grabbarna. Alla fick fiskar, mest små rackare men vi fick ett gäng. Hade med oss fika som vi mumsade i oss och njöt i värmen. 16 var det skiftbyte igen och tro det eller ej, men nu dyker den 3:e glada och trevliga arbetskompisen upp. Det kallar jag en bra start på det nya arbetsåret, ett år kvar till nästa semester :-P


Anmälde mig till en loppis i torsdags. Kul och jobbigt, har vänt upp och ner på hela huset. Har mest fått ihop höst och vinterkläder för barn och tupperware. Har ju varit med på loppisar förut och fått sålt bort en hel del.

Det som är lite roligt med denna loppis är att det är MÅNGA säljare på samma ställe i en stor lokal. Det finns massor av saker, både nytt och gammalt. Vanligt loppiskrafs, nya saker, fräscha barnkläder, fina barnskor, allt finns. Sen byts det ut säljare då och då. Ska göra 3 arbetspass och det ska bli kul.


Loppisen håller till under näbbar och klor och är öppet Ons + Tors 15-19 och på lördagar 11-15. Hoppas man får sälja av en massa, det är ju så tråååkigt att behöva packa ner igen.


Men har i alla fall varit där ikväll efter jobbet och packat upp. Tror vi är minst 10 stycken. Hade fulla bagaget  min bil, anders bil och så hade vi släpvagnen med bord och annat.


Nä nu måste jag gå och sova!



Av Jenny - 2 augusti 2009 01:34

Ofrivillig bloggvila igen några dagar.

Fast man har haft semester nu  fyra veckor så känns det inte nog, knappt nån sol, inget badväder och inga roliga aktiviteter direkt, ja förutom de tre dagarna vi var i Östersund. Känns både och när det gäller att börja jobba igen. 

Det ska bli skönt för att det blir lugnare här hemma när William får tillbaka lite rutiner men jobbigt för det är nu vi skulle ha behövt vilan. Ska ju ha semester vecka 34 oxå, tanken var väl att pojkarna skulle ha haft en sista ledig vecka innan skolstart. Tror jag ändrar på det, William kommer att ha det jobbigt den veckan så kan han ju lika gärna vara på fritids! Ska forska i det.


Sen har vi då lilla Wilda. I början på juni så skedde massor av förändringar när det gäller vår turbotjej. Från att ha varit nöjd med det mesta i tillvaron så blev det tvärtemot.

Wilda kladdar mest vi maten numera, det ser ut som om hon har ätit, det är mat överallt utom i magen, för hon stoppar knappt nånting i magen. Ingenting är gott förutom godis, frukt och grönsaker. Men hon går på pottan och gör nr 2 och går upp i vikt.

Det krävs två för att få fast henne i bilstolen när vi ska åka nånstans, hon håller sig ofta vaken och sitter och skriker, sparkas och spottas. Hon är pest och pina.

Tidigare la vi henne med vällingen på kvällen och hon kom snabbt till ro och somnade, sov hela natten utan bekymmer. Hon har hela sommaren vaknat nästan varje natt, gråter, är hysterisk och är energikrävande, tar tid innan hon kommer till ro igen. Sen började hon tjafsa vid läggningen. Vi trodde först att det berodde på att hon är så aktiv om dagarna att hon behövde ligga  vår säng med mig och Anders för att tanka närhet, sånt har hon inte tid med på dagarna. Men nu bråkar hon varje kväll, vägrar att sova i sin säng. Men det funkar ju inte att lägga henne i vår säng heller, sist tog det 5 år att få bort den ovanan. Jag läser för henne, jag sjunger, stryker på henne, sitter med henne hela tiden. Hon skriker, skallar sig, biter sig, kastar tuttar, gosedjur, filtar och annat som finns till hands. Hon ger sig inte! Inte jag heller...Så vi har en kamp om kvällarna och nätterna.....


Sen har vi Wiktor den stackaren som sitter mellan två krävande syskon! Mår så dåligt över hans situation! Hans öra har inte sluta vara, men enligt doktorn i tisdags så var det ok, då funkar ju röret. Skulle avvakta tills vi skulle på öron den 12:e, men han hör ju knappt nåt! Han har ingen aning om hur högljudd han är när han pratar, svårt att få honom att sänka rösten. Och det är ju inte konstigt eftersom han inte hör riktigt.


Firade bröllopsdag i onsdags. KÖrde grabbarna till farmor vid 11-snåret. Wilda lämna vi till mormor vid 16 tiden. Vi beslöt oss för att åka till Näsåker för att vara med på Eldnatt. Gick på två loppisar där. Fyndade massor av ljusmanchetter! Ska använda snörena på dom när jag scrabbar tänkte jag. Tyvärr blev vädret urdåligt rätt snabb. Åskan dundrade, himlen var svart och det vräkte ner. Kändes inte ok att äta thai-mat ute i det vädret. Så vi for till Junsele och käkade på Corner House, så jäkla go mat dom har där! Varför måste han hålla till i Junsele för?? Efter maten åkte vi till T och  L, Lfyllde år så vi passade på att fira henne. Vart kvar där till ganska sent. For tillbaka till Näsåker och fick oss en biljett till den omtalade Eldnatten. 25 minuter såg vi av föreställningen sen var jag dyngless! Tyvärr var det inte  närheten av nåt jag hade föreställt mig så det var både första och sista gången! Strosade runt lite och kolla, åt faktiskt vårrullar trots supermiddan och fikat tidigare på kvällen.

Stog en gravid tjej bakom oss i kön....hon var inte nykter :-( Va lessen jag blir när människor gör vissa val och inte kan prioritera. Bebisen i magen får en värdelös start, redan i magen! Vad tänker man egentligen, eller tänker man överhuvudtaget?? Varför är lagstiftningen så  i Sverige att ofödda barn inte räknas som människor?


Var på stan idag med svärmor. Fyndade massor av sommarkläder till Wilda inför nästa år, behöver ju lite då vi ska åka till värmen.

Har målat andra varvet nu i Wildas blivande rum, färgen heter clematis. Den är ljus, ljus lila med liiite rosa brytning. Blir nog bra. Rummet är helt i trä, panel på väggar och  taket så målning var bästa alternativet. Nu skulle det behövas en tur till Ikea oxå men det får väl bli framöver. Är väl mest lampor och nån hylla som behövs.


Näpp, nu får det vara nog! Ska nanna kudden!


Ovido - Quiz & Flashcards