Alla inlägg den 7 juni 2009

Av Jenny - 7 juni 2009 23:00

Hej hopp!!

Det är så skönt att vara hemma igen, mysigt att pussa och krama barnen! Barnen blev glada när vi kom innanför dörren, ja de två yngsta i alla fall. William var mest intresserad av vad vi hade köpt med oss hem, blev oerhört besviken när vi inte hade en massa Star-Wars prylar. Tjurade ihop alldeles, som tur var gick det över när vi ignorerat honom ett tag, han funkar ju så :o)


Vi åkte vid 11 idag. Skulle väl vara hemma till 18 hade vi bestämt men, men det blir som det blir. Var ju tvungen att åka in i Uppsala, skulle kolla efter ett tyg på Ikea. Det blev ett besök på Rusta och skopunkten oxå, blev ju kvar där närmare två timmar!


Ja, kanske ska berätta lite om helgen! Kom ner vid 21 på fredag. Resan ner gick jättebra. Vi bodde på Lilla Tyresö vandrarhem, jättemysigt ställe men lyhört så in i vassen. Satt faktiskt i källaren på fredag kväll och bloggade på mobilen, funkade visst inte tyvärr. Satt i alla fall och surrade med tre andra par, rätt trevligt.

Sov till 9 på lördag, Anders lyckades sova till 10.15 tröttmössan. Duschade och käkade frukost.

Begav oss till Kungens kurva, bröllopet var ju inte förrens kl 17 så vi hade några timmar att slå ihjäl. Besökte Ikea och Toys´r´us. Sjukt mycke folk överallt!! Firar ingen nationaldag i Sverige??

For vidare till Skärholmens köpcentra, älskar gallerian i Skärholmen, skulle kunna vandra där en hel dag! Åkte oftast dit även då jag bodde i Stockholm, ibland åkte jag till andra gallerior men Skärholmen är mysigast. Hittade en panduro-butik, hi,hi.

Tillbaka på vandrarhemmet så blev vi lite förvånade över alla polisbilar. Eller det var ju vara en vanlig bil sen var det tre, fyra piketbilar samt en STOR bussaktig grej, fick veta senare att den rymde en massa hundar. Den"vanliga" polisbilen kördes av två hundförare med varsin hund så det var många hundar på plats. Uppe på gårdsplanen gick två väktare och patrullerade. Utomjordingar som vi var på denna plats var vi ju tvungen att fråga vad lagens väktare gjorde en dag som denna.  Då var det som så att en högerextrem grupp hade nån fest (kollade på aftonbladet, vill dock inte skriva vilka det är för då får dom en till googleträff och det vill jag inte bidra med) uppe i slottsparken och då måste man  hålla koll. Kändes tryggt!


Bröllopet var jättefint, parets yngste son var dock en aning förbannad precis då dom skulle tåga in. Det gick bra sen då han fick hålla pappa i handen, lite gulligt! Brudens systrar sjöng vackert och brudgummens kompis sjöng bra och finurligt.

Efter ceremonin blev det fest ett hundratal meter från kyrkan.

Men vilken mat! Ja ni, jag har banne mig ätit så jag blitt fyrkantig! Mat och dryckmässigt så är detta den absolut bästa festen jag har varit på!!! Var på ett bröllop för några år sen, vacker och god mat men i smakportioner typ. Var en aning hungrig den kvällen, tur det ordnade sig till slut.


HUr som helst så bjöds vi på jordgubbar och champange när vi kom dit.

Förrätten bestod av Färskpotatiscreme med löjrom och syrad gurka, vinet var Carl Reh Organic Riesling.  Så gott!!!!

Varmrätt var Helstekt Kalvrygg, vårprimörer, potatisfondant och dillsky, ni kan inte fatta hur gott detta var, och hur mycke det var!!! Såsen var abolut det godaste jag smakat, dom gick runt med en kastrull sen och hällde på mer sås åt dom som ville ha och det var typ alla.

Alltså, jag fick kämpa för att orka för man lämnar inte sån god mat!!! Vinet var oxå gott, Masi Valpolicella Bonacosta

Tårtan hade brudens syster gjord, hon är utbildad konditor men ligger nu i flottan :-) Tårtan var en smaksensation. Grunden var mörk choklad med hallonmousse och en persikocreme uppe på. Mums, perfekt balans mellan det söta och det lite syrliga! Till det serverades det kaffe och 4 sorters avec.

Nattvickningen var även den toppen. Man hade ju suttit och mumsat diverse snacks så man var ju inte direkt hungrig men självklart så måste man ju smaka på Rökt Kolbäcksrådjur med knäckebröd och mjölk. Alltså jag var sprickfärdig när vi gick hem vid halv ett!


Så blev Stockholms helgen i alla fall. Borde träffa brudparet lite oftare! Saknar bruden, hon är så galet härlig. Hennes man är en mysig och trevlig karl, trots att han är en stockholmare ;-)Tyvärr är det ju lite långt att åka...


Var ju på bup i fredags, det var inte så hemskt som jag tyckte det var på torsdagnatt. Visst tårarna rann, det var så definitivt men oxå bra. En knäpp på näsan till ALLA i Williams och vår närhet som sagt att det inte är något som är avvikande. Kan dom inte acceptera det nu så kommer dom aldrig att göra det och då orkar jag inte ha dom i mitt liv.

Nu ska sjukgymnasten ta kontakt med den som ska fixa hjälpmedel på habben så William snabbt ska få en egen alfasmart. Måste ju få börja träna lite på den så han kan den när han väl måste börja använda på allvar. Rektorn blev jätteglad då han hörde att landstinget står för kostnaden :-) Det kan jag förstå.

Vi fick en lista av sjukgymnasten på saker vi kan göra i vardagen för att träna Williams  handfunktion & motorisk planering, tydligen är det så att det funkar ok att göra saker med en hand men inte med båda händerna samtidigt och han har dålig automatisering av rörelser.

Så William ska rita och skriva mkt, skriva på dator, spela dator och tv-spel, bygga lego, pyssla, klippa och klistra. Och det är ju bra för sånt göra han redan och han gillar det. Men han ska även spela spel med pjäser som flyttas runt - sånt hatar han. Han ska snickra och meka och det är absolut ingen favoritsysselsättning. Han ska även baka och laga mat så nu får jag skärpa mig! Det är bara att bli en riktig bullerby-mamma nu och försöka vara pedagogisk och tålmodig.

Vidare så ska han tränas i koordination och balans genom att vara i naturen och på ojämt underlag, göra hinderbana, vara i klätterställning - han gillar INTE höjder, bollspel och bollekar - badmintonbollar är inköpta samt ett annat bollspel med STORA racketar, hoppa hage, balansgång, hoppa på stenar och leka lekar som inte nudda golvet. Men överst på listan för balans finns faktiskt spela Nintendo Wii!!! Så nu kollar jag runt på priser. Det är dyrt!! KÄnns onödigt dyrt med tanke på att vi har ett ps2 redan.... Men är det bra för honom så är det väl lika bra att köpa ett......


Dom tog återigen upp detta med medicinering. Prova en annan sort, kollas bättre, tätare kontakter, långsam upptrappning osv. Vi har ju blivit rejält skrämda sen förra gången. Men vi sa väl ok till slut och på det villkoret att vi inte börjar förrens till hösten när William gått en bit in på höstterminen och att skolan involveras från första stund. Han ska ju medicineras för att fungera i skolan inte för att underlätta för oss! Förra gången så funkade inte skolan med medicin. 


Men hur som helst känns det som om detta kommer att bli riktigt bra. Eftersom han inte bara har adhd utan även motorisk utvecklingsförsening och aspergers syndrom så kommer det att vara habiliteringen som kommer att ha ansvaret för honom och jag hoppas det kommer att fungera nu när diagnoserna är satta. Har väl inte varit speciellt imponerad tidigare om man säger som så. Sen har vi ju en kanonfröken, så otroligt bra och proffesionell och en rektor som verkligen är insatt!! Detta måste gå bra! Bara jag hittar nånstans att tanka energi emellanåt så kommer det att fungera.


Nä nu orkar jag inte skriva mer!


Ovido - Quiz & Flashcards