Alla inlägg under maj 2009

Av Jenny - 13 maj 2009 11:23

Imorse när jag vaknade på jobbet så kände jag verkligen inte att jag hade någon lust att gå så jag bestämde mig för att inte göra så heller. Går ju egentligen bara varannan dag så jag hade ju inte motionsdag idag. Men kl 9 när jag slutade så stog jag ombytt och klar. Gav järnet till elljusspåret. Gick först långa slingan och ja, jag vet inte vad som hände men jag gick även den lilla.

Kommer fram till bilen, rejält slut och fruktansvärt törstig........Hmm nyckeln vart är nyckeln, nej jag har tappat nyckeln!!!! Ja, vad göra? Jo, bara till att börja gå igen. Behöver jag säga att jag har fått en överdos av motion idag? Men det var skönt som vanligt och inte gör det något att det hjälper mig på min viktresa. Har ju stått och stampat på samma vikt i två, tre månader det var väl ett kg hit och dit men nu tror jag att det är på g i alla fall.


Näpp, nu ska jag fixa lite lunch. Tänkte försöka hinna att scrappa lite innan barnen ska komma hem. Det kom ju ett kit med posten idag, camoflauge tema ;-)


Over and out!

Av Jenny - 12 maj 2009 12:47

Jisses, klockan är bara förmiddag än och jag skulle kunna skriva en roman :o) Kul med såna dagar oxå ibland.

Busat och lekt med Wilda på förmiddan, gosfian! Körde henne på dagis på förmiddan sen åkte jag direkt till elljusspåret i Helgum. Gick så lätt! Blev själv förvånad. Fort gick det oxå, tyckte när jag kom fram till vägen som går tillbaka att det gått för lätt så jag tog ett varv till! Det är så skönt att gå där, mjukt underlag och det går upp och ner så det blir lite intervall-träning nästan. Hade tankat mobilen med bra låtar som jag lagt upp så det ska passa rundan. Jag vet ju nu efter hur lång tid ungefär som jag blir trött och när jag har piggare stunder så nu kommer rätt musik vid rätt tillfälle, skitbra!!


Igår satt jag och funderade lite på bup och skolavslutning. Det har ju blivit sagt att allt skulle vara klart nu i vår, men det går trögt, jag har ju inte haft några större förhoppningar om  jag ska vara ärlig.

Funderade på om jag skulle ringa och kolla vad som händer. Men idag ringde vår kontaktperson på bup. Det är som vanligt, när det ska ske något så ska allt ske på en gång :o) Vi ska göra en familjeintervju den 22/5, det är något nytt sätt man använder sig av när man utreder asperger bla. Den 27/5 kommer en psykolog hit från Kramfors som ska göra ett Eidos-test med William och sen den 5/6 skulle det vara möte med skola, hab och bup. Vi får se om dom lyckas stuva om så vi får en tid på morronen för vi ska ju åka till Stockholm den dagen. Det rör på sig men det har jag sagt förr oxå..... och ändå har vi inte kommit längre än så här.

Fick kort från Photobox idag. Tror inte jag köper fler paket därifrån i alla fall. Det var inga bra kort!Dom blir bättre som jag skriver ut på min egen skrivare. En stor besvikelse :o(

Fick kläder från laredoute, det var roligare. Måste ju ha lite sommarbyxor, dom jag hade ifjol är på tok för stora. KÖpte ett par svarta eller par kamoflauge knickers, rätt snygga men jag måste prova dom lite mer så jag känner att dom verkligen är sköna. Nä ska skynda att göra lite nytta, ska iväg och jobba!


Over and out!
Av Jenny - 11 maj 2009 23:53

Här har man suttit och skrivit ett långt, långt inlägg och vad händer när jag trycker på spara inlägg, jo sidan där man ska logga in dyker upp. Jag är ju för fasiken redan inloggad och inget förbannade minne finns heller så man bara kan typ ja jag vet inte.

Vägrar erkänna att det rör sig om handhavandefel, så det så!!!!


Råkat ut för massor av saker idag. Först försov jag mig. Var så in i vassen trött så jag stängde av larmet fullt medveten, tror jag. Anders ringde 7,10, hrmf lite sent att ringa då! Skolbussen går 7,40. Slapp ju väcka Wilda för hon vaknade tidigt idag så vi behövde inte kalla in nån chaufför eller barnvakt.


Var inne på förmiddan, hemska mamman! Wilda älskar att vara ute så ytterdörren får man ha låst annars går hon ut själv. Men jag ville inte gå ut, jag var trött och jag frös som en gris...det gör jag än.

Det blev tidig lunch och vila, hon var så trött stackarn. Men vi gick ut bums när hon vaknat. Påta på här ute, satt med mig i jordgubbslandet och lekte med maskarna som kom fram. Hon gillar maskar dom är intressanta.

När jag stått som en banan en längre stund så reste jag mig till stående, skulle ju gå till de nya groparna med plantorna, men jag tippar. Bara rakt av åt sidan, jag landade mjukt i alla fall. Men man blir båe häpen och full i skratt :-P

Sen var det dags för att gunga tyckte Wilda och så blev det. Sitter där och gungar i godan ro medans jag pratar med mamma. Och vad händer då?! Jo, jag ramlar av gungan?! Mamma i andra änden visste inte om jag grät eller skrattade jag gjorde det sistnämda. Nu hade jag fått nog, vi gick in och fika istället.

Efter middan åkte jag in med pojkarna till stan. William har smörat och varit världens superkille idag så jag gav vika för hans tjat. Idag var nämligen dagen då unge Hr William bestämde sig för att han hade väntat tillräkligt på att få Star Wars Battlefront till PS2 så nu har han köpt ett för egna pengar. Han vill inte gå på skolan imorgon! han vill vara hemma och spela, men deet går jag inte med på! c


Nä nu, over and out!

Av Jenny - 10 maj 2009 23:49

Fick panduropaket i fredags, hade beställt en förvaringsväska eftersom jag går omkring med mina papper i en tygväska så hörnen blir lite knöliga. Köpte även några nya fina papper.

Anders tyckte den var bra men påpekade att jag inte scrappat sen jag gjorde mitt tävlingsbidrag. Nä men det är lite svårt när det finns både ideer och vilja men man har inga bokstäver! 

Jag ska nu få en Cuttlebug, tjoho. Bestämde att det får bli min morsdagspresent och födelsdagspresent den får kanske vara en julklapp oxå för den är lite dyr............

Idag gjorde jag en sida trots brist på bokstäver. Vi hade ankor en gång i tiden, så dom förevigade jag. Blev väl skapligt men huvudpapperet som allt klistrades på blev för mörkt. Kan inte lägga upp den här för fotot blev inte bra, det är rätt svårt att fota layouterna. Ska prova imorgon ingen i dagsljus så man slipper blixten som bländar korten.


Over and out...NU ska jag duscha!!

Av Jenny - 10 maj 2009 23:16

Har precis kommit hem, har varit på en biltur med mamma. En lillebror kommer med tåget inatt så vi körde ner en bil åt honom då behöver ingen kliva upp för att hämta, smart lösning ;-) Bara ingen snor den nu.....


Har ju jobbat, kom ifrån jobbet typ 9,40, tycker att våra pass lika gärna kan vara till 10. Jag har aldrig kommit från jobbet kl 9 när jag har haft mitt dygnspass, hmm. Åkte direkt för att sola...så skönt men jag blir ju aldrig brun! Jag vill bli pepparkaksbrun...eller nåt åt det hållet i alla fall.

Men det är nåt skumt med solariet, tror det luras. Tycker det ser ut som jag fått färg när jag kliver ut ur ståsolariet och känner mig nysolad hela dagen. Men så kommer den där stunden på kvällen, ja även på dagen sker det ju, när man måste duscha, På nåt märkligt sätt så är det som om färgen rinner av när jag duschat! Och jag VET att det inte är en sån där brun-utan-sol spray som sprutas på för man blir inte kladdig (har ju provat en sån där sprayning på salong en gång i tiden så jag vet hur det kändes)i "tuben". Hur som helst så är det nåt fuffens...måste bara komma vad det är.


Idag var det vårstädning på Kulla. Anders fick åka själv, William ville verkligen inte följa med dit och vi hade ingenstans att ha honom heller. Sen hade jag jobbat så jag tyckte att jag nog kunde vara hemma med gott samvete. Men det var många som inte var där alls tyckte jag Anders sa.


Jag har fattat ett beslut! Jag är ganska anti mot att barn ska ha mobiltelefoner. Har haft väldigt svårt att hitta ett bra argument till att barn behöver mobiler. Att dom ska ha nåt att lyssna på musik i tycker jag inte är tillräckligt bra. Mina barn har varsin stereo och vi har mp3-spelare. Dom är aldrig på stan och villar bort sig så dom behöver ringa heller. Tycker själv att det är lite av ett stressmomentmed mobiltelefoner. Man förväntas finnas tillgänglig dygnet runt och man tappar lite av vanlig samtalskontakt. Det blir snabba samtal och korta sms istället för att ringa en kväll och surra som vanligt...Sen vet ju ingen hur mkt strålning som egentligen kommer in i huvet och hur skadlig den är. Jag var väl drygt 20 år när jag skaffa min första telefon och tanken då att mina barn ska ha en när dom är 9 och 7 får mig att bli ännu mer anti. Är en riktigt tjurfia :o)

Men igår var William till en klasskamrat. Kamraten ringde på morronen och ville ha någon att leka med, William blev jätteglad och ville åka på momangen. Men eftersom William helst inte äter när han är borta så var han tvungen att äta lunch först. När Anders hämtade honom på eftermiddan så hade William inte haft någon bra dag. Klasskamraten hade inte lekt med honom utan lekt med en annan pojke hela tiden som det lät. Blir så otroligt ledsen för hans skull!! Och sur och besviken på föräldrarna. Han hade inte druckit eller fikat nåt heller, vet inte om han tackat nej eller om ingen haft tid att fixa nåt. Så nu ska William få en mobiltelefon, basta! Han ska kunna ringa hem om det inte är bra annars kommer jag inte våga låta honom åka bort. Det är väl ett bra argument om något!?


Fick en liten sommarpresent idag!! Av en go och fin vän, hon är en omtänksam och gullig! Tusen tack igen och Puss på dig, jag vet att du brukar läsa ;-) Jag fick ett rosa för att jag nyss börjat gilla den färgen.

Har grävt i landet idag, vänt upp alla jord och rensat bort allt ogräs i den delen vi satt potatis tidigare år. I år ska jag inte sätta potatis, men funderar på att flytta jordgubbarna till den delen. Får se hur jag gör. Mina anemoner börjar komma nu, men inga andra lökar är på väg upp. Inga grönsaker heller för den delen, jo gräslöken. Har sått morötter, vitlök, basilika, dill, oregano och sallad. Purlolök och paprika har jag försått inne men har inte vågar sätta ut dom än. Ska även så persilja och sockerärtor, mums filibaba :o)


Nä nu ska jag in i duschen och sen nanna kudden.


Av Jenny - 9 maj 2009 23:47

Sitter nu på jobbet och skriver, får se om det fungerar denna gång. Vill ju skriva!!

Har jobbat sen 9 imorse. En riktigt trevlig dag har det varit. Var ner på stan, två av ungdomarna hade önskat det. Men ja, ingen av dom var särskilt intresserade av affärer, dom fick bestämma men jag tror dom tyckte det var roligast att bara träffa folk dom kände. Handlade lite mat innan vi begav oss hemåt, en av ungdomarna önskade det till middag samt diverse tillbehör. Roligt med tillbehören faktiskt, för h*n gillar inte det som starkt men ville ändå ha både tzatziki och guacamole :o)

Hemfärden var en tung match! Bra för mig dock som faktiskt hade promenaddag  idag. Jag tog på mig att dra rullen hela vägen hem, svettigt värre men riktigt skönt. H*n som satt i rullstolen njöt av mitt pustande och flåsande, kul att göra någon glad ;-P


För övrigt rullar såpan Helgum Crest vidare med fler lögner, svek och skit! För er som inte är insatta så vet jag egentligen inte vad jag ska säga! Men någon i min närhet har kommit på efter X antal år tillsammans med sin partner att h*n inte vill vara kvar. Man tycker ju att man skulle kunna prata med sin partner efter så många år! Men inte funkar det när hjärnan gått i pension inte. Trots att vinterns alla lögner nu rullas upp och avslöjas en efter annan så kan h*n fortfarande inte vara ärlig!! Snacka om att inte ha ryggrad!!!! Men det kanske är ett fadersarv!! Fadern gled ju omkring på en väg fylld med lögner under många år, han var dock en jäkel på att ljuga, han blev ju aldrig avslöjad.

Om h*n inte är ärlig mot alla oss runt omkring hur i helsike kan den andra inbilla sig att h*n är ärlig mot denne? Fattar ingenting!? Sen försöker h*n ur min synvinkel sett lägga skulden på den blivande expartnern? "Ni vill ju ändå inte ha mig här" säger h*n Eh det är ju h*n som inte vill vara där! H*n är ju den som vill skiljas, h*n som inte ens haft stake att fixa skilsmässopapper...hm. Undrar om han ens vet VAD h*n vill. Jag kan inte längre prata med personen i fråga, vet inte om h*n vill prata med mig ens :-) Jag svek ju h*n iom att jag valde "fel sida", barnens istället för h*ns. Skitsamma, blandar man in mig och börjar fråga vad jag tycker då säger jag vad jag tycker inte vad jag tror att personen vill höra. 


Imorgon slutar jag kl 9, då SKA jag sola! Hann inte innan arbetspasset började i fredags och när jag slutade kl 21 var det stängt :o( Men imorgon ska det ske. Efter det blir det till att åka hem och svida om. Det är vårstädning på kulla dagis, ute och inne. William vill absolut inte åka dit så jag tror jag ska ringa och kolla imorgon om jag kan vara hemma, Anders ska dit och snickra han. Har för mig att dom sa på föräldramötet att alla inte behövde komma, det blev så trångt då. Men jag ska ringa och kolla  i alla fall.

Nä nu ska jag försöka sova lite. Tror ju inte det blir mycke sömn inatt heller tyvärr......... 

Av Jenny - 8 maj 2009 08:15

Ska jobba i helgen......Vill helst vara hemma med barnen men man måste ju jobba.

Får se om jag åker och solar innan arbetspasset börjar, känner att jag behöver värmas upp :o)

Wilda ligger uppe och sussar fortfarande och Wiktor ser på tv. Borde ju väcka henne....men det är rätt lugnt och skönt just nu. Man får ju jaga henne som en tok, eller jaga behöver man ju inte. Men hon hittar på så mycket och fort går det. Klättrar och kliver, river och sliter. Så här var inte pojkarna :o)


Nä bäst att ta sig i kragen, nu kommer Wiktor och vill ha frukost!

Av Jenny - 7 maj 2009 20:29

Ja idag har det inte hänt mycke. Wilda sov länge imorse. Så jag fick en stund för mig själv, en panna kaffe och tidningen.

For ner på skolan efter frukosten, skulle träffa en kvinna som taltränar Wiktor varje vecka. Gav inte så mycke, han är duktig hos henne men vi pratade lite om situationer då han ska berätta något, han tappar ibland ord och får jättebråttom. Jag har svårt att höra, eller rättare sagt, jag har svårt att lyssna. Känns som jag inte riktigt orkar lyssna eftersom det blir jobbigt att förstå honom efter ett tag. Måste jobba på det lite, får dåligt samvete!

När vi var klara så hade grabbarna precis gått ut på rast till Wildas stora glädje. Fick gunga kompisgungan med en massa barn, det var jätteskoj. När rasten var slut ville inte Wilda åka hem så vi stannade kvar, åkte lite rutchkana och spatserade lite. Det blev ett himla liv när jag bestämde att vi skulle hem. Men vi var ute 45 minuter till här hemma. Gunga, grävde, åkte elbilen och trampa runt i min rabatt. 

Suttit med timecare medans hon vilade, fy så trist det är! Jag får aldrig till ett bra schema :-(  Vet inte hur dom andra bär sig åt för jag blir aldrig nöjd med mitt, ännu värre blir det sen när vi ska byta hit och dit för att få alla pass att stämma. Ja, ja man har ju ett jobb att gå till i alla fall och ett bra jobb dessutom som man trivs med.

Blev på dåligt humör efteråt, ja efter jag lagt schemat! Även om jag inte jobbar alla dagar så gör jag många timmar på jobbet i vilket fall. Ena veckan kanske jag bara gör 26 timmar medans jag gör 52 timmar en vecka. Men jag har samma arbetsbörda här hemma oavsett! Jag har alltid en jäkla massa tvätta som ska sorteras, tvättas, hängas, vikas, bäras upp och läggas in. Spelar nog ingen roll hur jag jobbar och just idag störde det mig nåt jävulskt! Samma sak med alla säsongskläder som ska fram och plockas undan *grymtar* Äh lika bra att lämna det ämnet innan jag går igång!


Wiktor hade säsongens första fotbollsträning ikväll. Jag passade på att gå elljusspåret runt det var ju promenaddag idag! Jisses va skönt det var! Trots kuperad terräng och mycke uppförsbackar så gick det att gå ett riktigt snabbt tempo! Blev både andfådd och rejält svettig! Bäst av allt med att gå där är att man slipper långtradarna och det är mjukt underlag, mycke bättre för mina trampdynor och benhinnor. Fick äntligen känna vilka sköna skor jag investerat en förmögenhet i.


Har fått paket idag från Panduro, en massa roliga saker! Hoppas jag. Bad Anders ta hem det men det glömde han, det var så mycke!? Jo, jo.


Min pappa har opererat sin ena hand och tumme idag. Han har otur med majmånader, ifjol var han sjukskriven maj, juni och juli och lite till då han gjorde illa benet rejält. Nu blir han hemma till mitten på juni. Han lär ju lida av att vara hemma stackarn. Han blir så rastlös, men hoppas han kan ta det lite lugnt nu.


Nä nu ska jag ut på tradera och försöka göra lite fynd :o)

Ovido - Quiz & Flashcards