Alla inlägg under maj 2009

Av Jenny - 6 maj 2009 23:32

Idag hade jag personalmöte, tre timmar sen over and out. Ner på stan med maken och dottern, hade bestämt lunchdate med Anders. Han hade varit på arbetsförmedlingen och anmält sig arbetslös det "firade" vi med lunch på Valvet. Supergott!

Vet inte när vi käkade lunch tillsammans på stan!! Sen gick vi på Dressman, de hade nån kampanj med 40% rabatt på allt i butiken. Det blir skaplig rabatt om man behöver en kostym. Vi ska ju på bröllop i juni, min vapendragare under tiden i Schweiz ska bli fru!!! Så det behövdes en ny kostym för detta, Anders har en relativt ny  men den är svar :-(

KÖpte en grå snygg kostym, med en rödcerise-aktig skjorta och en grå slips med cerisa prickar. Blir säkert toksnyggt!

Efter Dressman blev det ett besök på Lindex, köpte en klänning som jag ska ha på bröllopet, kommer säkert att ändra mig många ggr men nu är denna köpt i alla fall. Var in en sväng på kappahl oxå,har ju inga sommarbyxor, eller inga sommarkläder alls, dom har blitt för stora! Såg några snygga men fastande för ett par svarta, mjuka knickers. Perfekt på jobbet och hemma att strutta runt i men.............det fanns bara från stl 44/46! Så det blev inga byxor.


När jag kom hem idag så hade min present kommit från veckotidningen jag klagade på. Ett par vikter som man kan ha antingen runt handlederna eller vristerna, bra! Ska prova imorgon, har promenaddag då.


Var ju till el doktoro igår. Tusen frågor om allt och ingenting, han lekte detektiv tror jag. Mitt blodtryck som alltid varit perfekt även under graviditeterna har blitt ett lågt blodtryck! 100/65 tror jag han sa, det förklarar kanske  min kroniska trötthet. Men han har ingen förklaring till varför mitt blodtryck blivit lågt. Sånt vill ju jag veta! Frågade om bröstsmärtor och det har jag inga. Får ju ibland ett tryck över bröstet och svårt att djupandas men det vet jag att det beror på stress och sömnbrist. Jag känner mig fullt frisk ju!


Fick i alla fall erfara att  en läkare är aldrig nöjd! Hade jag varit till doktorn för ett år sen så hade problemet orsakats av övervikt! För det är så här, en läkare idag får banne mig svära en ed på att kontrollera om man är rökare eller är överviktig, är du det ena eller det andra så beror det på dom faktorerna.

Igår så kom det en kommentar om min övervikt och då blev jag förbannad så det räckte och blev över och upplyste denna man att jag idag väger typ 30 kg mindre idag än för drygt ett år sen!! Jag blir fan i mig galen på sånt där, det är lätt att skylla på rökning och övervikt när man inte vet vad det annars kan vara! Ska man räkna med bmi så hade jag 38,3 i bmi för ett år sen, idag har jag 28,9. För att anses som normalviktig måste jag ner till 26 eller under, det är 8 kg till som ska bort (även om mitt mål är 6), så jävla överviktig är jag!!

Vidare i historien. Har ju pco´s och jag orkar inte förklara vad det är. Vanligt med övervikt när man har pco´s i alla fall.

Efter mitt lilla utbrott så hade han i alla fall några teorier. Kunde vara allergin som utlöste detta krampaktiga i samband med att jag tar medicin. Får han väl tro, har ätit samma medicin i 15 år så den teorin dissa jag. (Hade egentligen ingen egen teori om nånting men så goggla jag, återkommer till det sen) Vidare hade han nån teori om att min "snabba" viktnedgång hade påverkat hormonerna då i samband med att jag har pco´s och att det kunde störa sköldkörteln. Ja, ja. Han fick ta sina prover, järnvärde, blodsocker, sköldkörtel prover och kolesterol, äter ju gi-kost och den är rätt fet.

Så vi får väl se vad det blir. Mina promenader kunde jag fortsätta med som tur var för det var ju bra för blodtrycket, vilket jag inte märkt dock. Men jag skulle vara försiktig. Vad jag skulle vara försiktig med fick jag inget svar på?!

Hur som helst så googlade jag igår kväll, människan är NYFIKEN av naturen, männskan vill veta, hur och varför! Eller är det bara jag. Sökte på lågt blodtryck och fann detta;

"Blodet måste cirkulera i kroppen, annars dör man. Det är hjärtats uppgift att pumpa runt blodet. Om hjärtat slutar pumpa runt blodet så dör man.

För att kunna pumpa runt blodet måste hjärtat vara tillräckligt kraftigt, och pumpa med tillräckligt tryck. Om hjärtat inte "orkar med" får man lågt blodtryck, yrsel och svaghet. Man får cirkulationsproblem - dvs kalla eller blåaktiga händer och fötter, svårt att orka med ansträngning, får lätt sk kärlkramp dvs smärtor pga syrebrist i benen eller i hjärtat (angina pectoris)."

Ja,ja. Jag oroar mig inte i alla fall. Man ska nämligen inte googla på sjukdomar, allt man läser på internet är inte sant :o) Jag mår bra, det är bara ett ben som bär sig illa åt :o)


Imorgon är jag ledig. Lär ju få lov att gå ut med Wilda och köra fyrhjuling. Den tösen ger sig inte i första taget. Man får låsa ytterdörren. För vägrar mamman gå ut på en gång så tar hon på sig skorna och mössan och öppnar dörren på egen hand!

Den lilla eldrivna fyrhjulingen är hon inte nöjd med dessvärre. Hon vet precis vart hon ska trycka för att starta den riktiga fyrhjulingen, för det är den hon ska köra. Jag tycker inte det är speciellt kul att puttra runt på den, men vad gör man inte för husfridens skull?!


Ha det gott!!

Av Jenny - 4 maj 2009 22:06

Jo jag har varit borta med vinden! Har inte funnits tid eller ork. Fint väder på dagarna och då vill man inte sitta här och häcka. På kvällarna jobb eller promenader så då blir det inget heller.

På valborgsmässoafton var vi upp på bygdegården i Rådom. Mycke folk, fiskdamm och bus för barnen. Det blev ingen brasa tänd, vinden låg på för mycke och det var för torrt runt omkring. Det var ett bra beslut att inte riskera skogsbrand. Brasor har man ju sett förut. Mamma erbjöd sig att vara barnvakt på kvällen så kunde jag och Anders åka ut på bus. Men det blev inget av med det :o)

Fredag var en riktig skitdag!! Vaknade kl 6, nysande, nysande och åter nysande. Jag nös tills det gjorde ont i kroppen! Det var bara att kliva upp och börja medicinera. Tog mig en Zyrlex och sprayade näsan full med allergi nässpray och droppade ögonen....Väntade och väntade men ingen verkan. När jag väntat i fyra fem timmar gav jag upp, det var bara till att ta en tavegyl. Brukar försöka att inrte ta tavegyl på dagarna, blir så sjukt trött, blir som en zombie. Inte förens vid halv sex på kvällen lugnade allt ner sig. Man blir ju helt jävla slut! Nästa år SKA jag komma ihåg att fixa en spruta!!!

Fredag kväll fick jag trevligt besök av Åsa och Annika. Drack en massa gott!! Mums filibaba och gonatt halv fyra, busigt värre. Lite trött på lördag men inte så farligt ändå.

Här hemma har vi mest påtat på, ja de stunder jag har varit pigg har jag gjort nytta men annars är det mest Anders som hållit på!


Har ju blitt faster igen och igen! På 12 dagar så har släkten fått två nya tjejer. Grattis till Lars & Helena och Martin & Annelie!

Lars lilla Leslie föddes den 17/4, kortet är inte så bra, taget med mobil men så här ser hon ut 

Martins lilla Engla föddes den 29/4, den här bilden är lite bättre

Det så så gossigt med så småa knyten, har ju aldrig haft så små barn som dessa två :o)

Idag var det jobb och sen solning, skööönt med värme för jag har frusit idag :-(


Jag promenerar ju regelbundet och har fått problem med händerna i samband med detta. Händerna svullnar och fingrarna blir som korvar under promenaden, ringarna som annars ramlar av (om inte lillringen sitter för) blir som fastgjutna. Fingrarna domnar och går knappt att röra, rätt märkligt faktiskt. Går över en stund sen jag kommit in. Som om detta fenomen inte vore nog så svullnar vänster ben. Jag riktigt känner när det är på väg, känner hur skinnet krymper och det pirrar i tårna. Imorse kom det helt tvärt, kändes som om jag kunde se vaden svälla. Det molade hela vägen upp till knät, ingen skön känsla. Sen fick jag en lustig känsla i tårna och pirr i främre delen av foten. Blev full i skratt fast det var både obehagligt och gjorde ont men när det lagt sig efter ca 45 minuter så ringde jag vårdcentralen. Fick vänta många timmar innan dom ringde tillbaka. Berättade först om händerna och då fråga hon om något ben svullnade och så var ju fallet. Hon knappra lite på datorn och vips så hade jag en tid imorgon! Så akut tyckte inte jag att det var, är ju frisk, det känns bara lite märkligt. Nä men dit skulle jag. Träffa doktor och ta prover. Men inget svar på om jag skulle vara orolig, om vad det kunde vara eller om det var farligt! Skulle bara se till att komma dit. Får se vad doktor säger då....Äh h*n lär väl skylla på rökning eller övervikt, har dom ju gjort jämt förut så fort det varit nåt :o(


Ja vikten ja, det går trögt.Gick så bra ett tag här men efter helgens goda mat och dryck så har jag svårt att hitta tillbaka in på banan, det gör mig sur! Sur och besviken på mig själv. Visst jag har gjort det bra men inte tillräckligt bra! Den 27/5 är det 1 år sedan jag började med GI-kost. Målet var att jag skulle gå ner 28 kg detta år men har 6 kg kvar och dom sitter som berget, är nog inte meningen att jag ska tappa dom.


När jag ändå pratar gi så ska jag berätta en rolig grej. I februari hade Allas veckotidning en massa recept på GI-mat samt några artiklar om folk som provat. Det som stör mig när det gäller tidningar och mat är att man gör det så förbaskat komplicerat. Eller komplicerat är kanske att ta i men dom gör i alla fall konstiga recept med konstiga ingredienser som man inte har i vanliga fall. Retade mig på detta och skrev ett mail. Tyckte dom kunde publicera vanlig husmankost gjort på GI-vis, för det kan man. Jag efterlyste enkla, snabba recept samt tips på produkter som man kunde byta ut till bättre alternativ, tex icas alspånsrökta falukorv med 70% kött istället för nyhlens falukorv med 47% tillsatser. Gav lite tips på enkla recept som skulle passa. Tanken med mitt mail var att få dom att förstå att deras sätt många gånger gör det för svårt för en del. Alla är inte superkockar med all tid i världen. Hur som helst fick jag ett mail från dom att dom ville ha min adress för jag skulle få en present. Jaha tänkte jag, vad har jag nu missat. Glömde bort och tänkte inte mer på det. Idag slog det mig! Man brukar få något när man har fått nått publicerat!!! Hjälp!!! Skickade ett mail  i alla fall med adressen. Tänkte idag på affärn att jag nog måste kolla tidningen, mycke riktigt, mitt mail var publicerat under tyck till eller nåt!!!! Måste man inte fråga om lov innan man publicerar något??? Jag hade inte mailat för att det skulle skrivas ut, jag hade mailat för att dom skulle lägga ut enkla snabba recept ju, för att hjälpa dom som ville börja med gi men inte våga eller nåt!

Ha, tro vad jag kommer att få? Ett paraply, en bok eller vad? Förresten, köpte tidningen, ska springa och kolla om det står vad man brukar få............nä det stod inget.

Nä tack och hej för denna gång, det blev en roman :-)


Ovido - Quiz & Flashcards