Alla inlägg under juni 2009

Av Jenny - 16 juni 2009 23:28

Har kommit på en sak ikväll när jag chattade med en vän.


Jag scrappar ju, det är en DYR hobby och den ger mig ett ha-begär :-) Men man kan göra fynd oxå. Lillebror B hjälpte mig med att göra ett fynd i söndags, på E-bay. Suktat efter alfabetet "Diesel" länge, jättelänge! I webbutik 1745 kr och då var det nedsatt. På tradera gick ett på auktion för över 1000 kr! JAg vann på ebay för 501,90 med frakt från USA. Det är redan skickat så nu räknar jag dagarna tills det kommer!


Till saken, scrapbooking är dyrt! Kräver rätt mycket även om det finns dom som kan scrappa med få köpta material, jag är inte sån tyvärr. Men den tid jag sitter med mina ideer, är lugna och lustfyllda timmar. Min senaste LO (som en albumsida kallas) tog nog 4-5 timmar att pyssla med. Jag lägger ner mycke tid på att fundera och klura vad som kan bli bra. Ibland lägger jag bort det jag håller på med för jag kommer ingenstans medans andra gånger så går allt som på en dans, behöver inte tänka eller fundera.

Det är avkopplande att scrappa, jag blir rofylld och får ett lugn inombords.

Att scrappa är som terapi för mig, en terapi som fungerar, ibland bara korta stunder men det fungerar.


Alternativet hade kanske varit att gå och prata med en psykolog för att få terapi. Det är också dyrt...Och det fungerar inte..det vet jag, jag har provat... dom ger en bara mer saker att våndas över...dom tror att man har en av och på knapp!


Jag är glad att över att jag äntligen börjat scrappa!


Dagen har varit bra, solen lyste! Var ute med barnen, planterade, kollade, gungade och kolla på en fågelunge som ramlat ur boet. Barnens kusin har varit här och lekt.


VAr och köpte ett NIntendo Wii i lördags, det var DYRT! Men funkar det för Wille så är det ju bra, sjukgymnasten anser det i alla fall. Inte ofta barn får "recept" på att spela tv-spel :o)

Tyvärr gillar han inte att spela Wii. Men har man sämre motorik, kordination och balans än lillebror så är det kanske inte så kul att spela. För det är svårt för honom.

Vi kommer att få införa att han ska spela minst 20 minuter varje dag annars är det bortkastade pengar. Sug på den  ni!  :-)

Köpte till extra wiimote och nunchuck, har beställt brädan och ett spel till den. KÖpte även Lego star wars och svärd. Fast det håller vi på ett tag. Har ställt krav på star-warsälskaren att vi ska följa matsedeln utan bråk innan han får spela.


Har varit på Troll-teater idag på Wildas dagis, världens bästa dagis med världens bästa personal. Alltså vilken tid och omsorg dom lägger ner på sitt arbete! Helt otroligt. Tänk er att sätta upp en teater med barn i åldern 1-6 år och alla är med på sitt sätt! Dom var jätteduktiga!


Anders är oxå duktig. Han har varit iväg och hämtat en FULL släpvagn med sand, handskottat i den själv, skottat av, krattat poolplatsen och stampat den helt själv. Jag? Jo jag har suttit inne i den myggfria värmen och gottat mig i ett dubbelavsnitt av Desperate Housewifes. Jag klagar inte....kanske ska gå in till honom. Han värmer sig med en kopp varm oboy.......



Av Jenny - 15 juni 2009 14:51

Har typ jobbat hela tiden sen i torsdags, känner mig en aning mör :o)

Så härligt att hämta barnen nu när jag kom från stan. Kom ju inte från jobbet förens 11,20, typiskt. Det blev en snabblunch med Anders på valvet så min mage känns fortfarande proppfull av vårrullar!


Har fått ett mail, känner mig dum! Förlåt! Det var jättekul att komma men med min sinnesstämning var det kanske fel tillfälle och alla var inte som jag beskrev ;-) (En liten skitgrej och allt blir skit, det är typ så jag känner)Och huvudpersonerna, ni vet vilka ni var är supermysiga, tro inget annat! Skriver här för min mail fungerar inte att skicka från, orkar ine ta itu med det.


Jag använder mig av min blogg för att ventilera allt och inget. Mina känslor går mkt upp och ner sen vi fick beskedet om Willemannen, tål inte mkt motgångar och tål inget som är negativt. Skriver som jag känner för stunden även om jag inte tänker speciellt mkt på hur andra uppfattar det jag skriver. Positiva saker är positiva så kort stund innan allt det mörka och tråkiga tar över. Ledsen som jag sårar någon men jag har inte denna blogg för att andra utan för mig själv. Jag har många vänner men jag har ingen jag känner att jag kan prata med om ALLT, som förstår...... Därför har jag min blogg inte för att tillfredsställa andra.

Kanske får skaffa mig en anonym blogg oxå där jag kan beskriva exakt precis hur jag känner! 


Tar nog en paus nu..........


Av Jenny - 14 juni 2009 23:27

Det har regnat precis hela förbaskade dagen, lär väl knappast undgått någon!

Det gör inte humöret bättre kan jag lova, jag vill ha sol och värme!

Halva juni har gått och vi har inte haft nån riktigt fin dag denna månad, trist!


Jobbar, började kl 9 imorse, jobbar till 11 imorgon...länge dit. 

Av Jenny - 12 juni 2009 16:51

Ja som en sån känner jag mig!

Mig använder man sig för att ventilera skit, eller till att fixa skitsaker eller göra andra insatser som ingen annan kan eller orkar göra. Jag ska lyssna och ställa upp i tid och otid.

Mig är det ingen som lyssnar på, mig är det ingen som kommer springande till och jag är alltid den sista i kedjan att få veta saker. 


Men det är väl så, jag är SUPERWOMAN som alltid klarar sig!



Av Jenny - 11 juni 2009 22:42

Tänk dig ett lastfartyg som kör fullastad hit och dit,varje dag, varje vecka, år ut och år in.

Inga reparationer och ingen översyn görs, det finns inte tid eller pengar till det.

Allt som är viktigt är att fartyget ska köra fram och tillbaka, utföra de uppgifter som man valt att ha den till.

Det knorrar och det brummar men ingen lyssnar.

Nya tecken dyker upp då och då men ingen som reflekterar, varken kapten eller annan besättning.

En dag stannar fartyget, visst man frågar sig vad som händer, kanske reparerar lite för stunden för att fartyget ska kunna gå vidare.

Men den del som inte syns, skrovet, är det någon som kollar det?

Skrovet bryts ner allt eftersom tiden går. Men det är det ingen som märker för det syns ju inte, skrovet låter ju inte så mycket heller.....

En dag börjar fartyget sjunka, sakta men djupare och djupare ner i mörkret. Besättningen tänker bara på att rädda sig själva, ingen tänker på fartyget. Först när fartyget försvunnit så börjar man fundera, men vad funderar dom egentligen på?

Fartyget som utfört sina uppgifter, som hållit besättningen flytande, som kommit lastat med sådant behövande beställt.  

Fartyget glöms nog snabbt bort, det finns ju andra fartyg.................................


  


Av Jenny - 10 juni 2009 23:44

Sommarlov ska ju gillas. Det gillas inte här vill jag lova. Trots att man försöker ha ungefärliga rutiner här hemma så blir det aldrig så inrutat som i skolan. Att ha livet inrutat och klart är en trygghet för många, en av många är min son. Han har det jobbigt inför alla lov, men sommaren är värst. Det börjar 1-3 veckor innan redan, man märker lite smått att nånting inte stämmer, det eskalerar ju närmare dagen D man kommer för att slutligen explodera.

Idag var explosionsdagen, tror jag. Men han har ju dessutom haft en i övrigt jobbig vecka. Många intryck och händelser som ska sorteras och bearbetas.


Han har sedan jag hämtade honom på skolan gått och tuggat på tröjärmarna. Tre sekunder efter att han blitt tillsagd så har han vart igång igen, lite söt ändå ;-) Det är inte lätt när nervositeten gör att man måste hålla på med något hela tiden. Han har ena stunden varit världens gulligaste för att i nästa bli värsta monstret. Var riktigt lessen över det här med skolavslutning, ville inte till kyrkan, ville inte sjunga, tårtan skulle han inte tycka om, kepsen fick han inte ha. Han har ett stort förråd av argument som tyvärr inte håller när han debatterar med modern. Den dagen han skulle slippa ifrån vissa jobbiga saker skulle innebära att han förväntas få slippa dom resten av livet inbillar jag mig.

Nästa bekymmer är fritids :o) Har man sommarlov så har man, då ska man inte gå på nåt j***a fritids. Vi vet ju inte hur det blir imorgon, Wilda är allt annat än pigg. Mest troligt är att hon blir hemma från dagis och då får ju grabbarna oxå vara lediga. Kan ju vara skönt för dom att skippa fritids både imorgon och fredag. Fredag ska han följa med till stan för att fira Martin som tar studenten.


Wiktor han fick världens sockerkick ikväll! Tror det var det i alla fall, har inte sett det så stark på honom nån gång förut. Tro vad det var för skitsaft? För ett är säkert, det är skillnad på saft och saft! Vissa innehåller så mycke skräp så man kan tro att det är speed i flaskorna?! Han rasade runt och härjade vilt med sexorna, ställde sjuttontusen frågor på 3 minuter utan att invänta svaren :o) Han e oxå en söt rackare och dessutom coolast ikväll ;-)


Bilder kommer imorgon. Sitter vid barnens dator, min man kollar blockets alla traktorer och choppers, han kan dom snart innantill ;-) Love You!


Duracell-kaninen Wilda har fått nåt virus, något nytt sorts virus som hon aldrig haft förut. Elak-grinar-hela-tiden-och-vägrar-äta-mat-virus. Man är ju inte van att hon är grinig. Hon är ju för det mesta glad och full i bus hela tiden. Man blir ju knäckt av att se henne må så här. Hon blir tokarg för allt, hon gnäller mest hela tiden, vill sitta och gosa och rätt vad det är får hon spatt igen, hon vill inte äta, äter litegranna sen är det stopp. Som tur är går välling bra. Idag fick jag för mig att hon hade ont i munnen, hon gräver så mkt i den. Tror jag såg 4 blåsor så hon har nog himla ont min lilla prinsessa.

Hon ser "mosig" ut men har ingen feber. Hon verkar inte heller må bättre av att få alvedon så vad hon drabbats av vette sjutton. MEN hon är tillräckligt pigg för att orka dra ut alla skor runt hela nedervåningen, dra ut alla ritmallar, alla ritpapper, slita sönder 5 timmars scrappat kort, klättra och kliva överallt :o) Pussgurka!


När jag sitter så här och skriver om mina barn så känner jag mig varm i hjärtat och fylld av kärlek och skulle inte kunna tänka mig ett liv utan dom. Dom är det mest värdefulla jag har och jag saknar dom när dom är ifrån mig. Men på dagarna när dom är vakna håller jag fullkomligen på att få spatt! Sista dagarna har jag varit en usel mamma, känns som om jag inte har tålamod så det räcker, orkar inte lyssna på dom, det blir bara gröt i huvet på mig. Kan ju säga att det gör inte direkt att man blir piggare och mår bättre....tyvärr. Hela huset ser ut som ett kaos, det blir liksom inget gjort, har inte ork, inspiration eller lust att bry mig. Eller jag bryr mig men skiter i kaoset, har nog med kaoset i mitt huvud. 

Det här med Willemannen känns så tungt just nu. Vet inte varför, har ju vetat detta i flera år men det känns ändå urjobbigt. Jag känner bara att kraven på mig ökas och jag blir så lessen för jag vet inte om jag orkar. Det känns inte så just nu i alla fall. Dessutom har jag en hel jävla sommar att  oroa mig igenom. Hur ska det gå nu i 3:an när kraven på honom ökas, vad kommer att hända, hur kommer han att orka?


Nä, fan nu blev jag bara för lessen, orkar inte mer. Natti, natti!

Av Jenny - 10 juni 2009 00:46

...idag, ok, igår blir det väl eftersom klockan är över tolv då, var jag på en trevlig och MYCKET god lunch hos L.  Tror vi var 8 mammor och 10 barn. Det var så supersmarrigt. Wilda var en aning gnällig och kinkig, det är jag inte van så glädjen över det hela dimmades lite.


Har varit ledig för länge nu, behöver jobba, komma bort och andas. Vill se andra väggar, känna andra lukter kan hålla på länge och försöka sätta ord på vad jag behöver! Jag behöver inte äta som en gris vet jag oxå men skiter tydligen i det, inte heller behöver jag motionera tydligen!

Nä jag är less på det mesta faktiskt, vill gräva en grop eller en grotta som jag kan krypa in i och vara för mig själv. Verkligheten kommer ju ifatt en, det finns liksom ingen återvändo nu. Jobbiga tankar som maler, planer som måste göras, saker som borde omfördelas men det är ju lika troligt som att få se Jesus eller liknande. Är i en rejäl svacka på många plan, hatar när det blir så! Hela jag slutar ju att fungera då. Det blir sånt kaos och gytter i allt jag företar mig. Nåja, jag kravlar mig väl upp när jag är klar med gropgrävandet...........


Idag har William och Wiktor varit på Risön med skolan. Dom skulle ha fika med sig om dom ville, lite dryck och en glasspeng. Bakade bullar igår som dom hade med sig. Tyvärr så var väl dagen full med otrevliga överraskningar. William har ju sina egna ideer, eller inlärda vanor. Under vinter när det varit badhus så har dom blitt tillsagda att endast ta badpåsen. Detta gjorde William även idag. Gick in med ryggan på skolan och tar påsen med kläderna. Tycker att någon borde ha reagerat! I hans väska fanns hans festisar och hans  glasspeng. Tråkigt för honom måste jag ju säga. Det är bla  såna här gånger som en vuxen måste hålla ett extra öga på honom. Nu var det två snälla klasskamrater som gav honom några slantar så han kunde handla nånting i alla fall. Men man blir lite lessen, han behöver ju xtrakoll!!! Det blir alltid han som står utanför vid såna här situationer. Men nu är det snart slut på skolan för ett tag, jag slipper oroa mig för den biten, slipper lägga energi på att kolla och greja.

När dom var klar på Risön, lite tidigare än tänkt så åkte dom vidare till skolan. Den information vi fått var att dom skulle vara tillbaka på skolan den tid som dom slutar i vanliga fall, 13,15. Det innebär att pojkarna kommer hem 13,45-13,55 ungefär. Men idag serru, så hade busschauffören nån jävla tidtabell som var så viktig, inte vet jag hur han planerat rutterna men det handlar väl om pengar i vanlig ordning, han skulle bestämma hur han skulle köra utan att bry sig om ifall någon tog emot de barn som inte skulle på fritids.

Å som var på samma lunch som mig får ett telefonsamtal från dottern sin, och sen kom det ett från  F. Kontentan av det hela var att busschauffören släppt av mina barn 12,55 !!!! Fan, en timme tidigare än vanligt, jag var ju inte hemma. Som tur var så hade F uppmärksammat detta och plockade upp dom. Men jag blir sååå förbannad!! Och tur för samtliga ansvariga att jag inte hade pengar på kortet för då hade dom fått höra en lejoninna ryta till ordentligt! Pratade sen med klassläraren när jag lugnat ner mig, henne går det ändå inte att vara arg på för hon e så nedrans bra! 


Hur som helst så dräneras jag på energi ork av såna här grejer, det är jobbigt att hela tiden hålla på och tjafsa och jag kan inte heller bara godta vad som helst. Sen har jag dessutom en duracell-kanin som nästan jämnar mig längs fotknölarna känns det som. Nä fy sjutton, just nu tycker jag att det är jobbigt att vara mig. Jag struntar att det finns dom som har det värre tom.


Har förresten klippt William ikväll. Bra? Nä men inte superdåligt heller. Det blev inte sämre om man säger som så. Jag får stajla honom med gele och sånt inför avslutningen.

Av Jenny - 9 juni 2009 07:43

är nog rätt ord att beskriva mig igår.

Skulle skriva inatt men datorn ville sova den lilla latmasken!


Igår blev det mest bara sång och mys med Wilda, vi gjorde inget alls på förmiddan. Gick dock ut efter mellis ch påtade på. 

Har haft en jättefin buske med liljor på gården tidigare men den mejades ner av en traktor när vi byggde ut för några år sedan. Har sett i år och ifjol att den försöker tränga sig upp men väldigt spritt och klent så den försvinner i gräset typ. Igår beslöt jag mig för att försöka gräva upp lökarna för plantering på annat ställe. Shit va dom låg djupt ner! Grävde och grävde och jorden på vår gård är stenhård och full med sten. Men jag tror att jag har lyckats rädda dom, men det blir ingen blomning i år.

Var ute ända till 17 så igår blev middan sen, vilket är ovanligt i detta hus!


Fick en smsfråga, skulle inte Wiktor på match? Eh nä tyckte väl jag, han spelar ju alltid på tisdagar. Men det var match igår så den missade vi totalt :o(

Drog iväg för att städa på Kulla, det var ju vår städdag. Mötte T på väg dit och jag funderade väl lite vad han gjorde där just då, hade dom jobbat över eller? Kommer in på Kulla och det är redan städat och fint där! Kollar städschemat, jag var en vecka tidig *skakar på huvet*

Jag har för mycket i huvet eller så är det som så att jag dränerat huvet alldeles, vet inte vilket.


19.45 fick jag för mig att jag skulle baka bullar! Varför får jag så konstiga ideer och varför kan inte min man säga att det är bättre att tex baka muffins?? Behöver en bromskloss ibland! 

När jag ska plocka fram grejer så har jag inte allt jag behöver, men bullar SKA jag baka. Fick åka till svägerskan och till mamma för att låna ihop till bullbaket :o)

Halv tio satt degen på jäsning.  Sprang då till pysselbordet. Tänkte ta med en å-bort-present idag och asken var ju så förbenat tråkig så jag ville göra en egen. Sagt och gjort, vecklade ut lådan och locket och gjorde mallar. Sen blev det utbakning av bullar, inga formar hade jag så Anders fick jag skicka till mamma igen för att hämta ett gäng.


Förstår inte mig inte på detta med bullbak, ena gången får jag miljoner bullar för att som denna gång få ihop två plåtar!!?? Inte blev dom fina heller, en plåt färgade jag pärlsockret med blå karamellfärg, det var ingen lysande ide för dom ser inte goda ut! När allt var undanröjt så var det dags att fortsätta knåpa på asken.

Hade mätt och donat och tyckte att det skulle stämma. Naturligtvis så stämde det inte, locket blev förbaskat tight! Ja,ja asken ska ju bara öppnas det är ju innehållet som är viktigt. Blev i alla fall finare än det som var från början. Kommer en bild senare


Barnen ska på Risön idag! Stackars barn, det är ju kallt ute! Har packat ner både frotterockarna och handdukar, bullar och festis PAstasallad får dom från köket. Skulle tro att Wiktor kommer att bada, är dock osäker på William, han kommer att tycka det är för kallt och istället sitta och smaska bullar! Jag är inte det minsta avis!


Är det någon som vet om det blir någon sommar i år? Är en helg med värme det enda vi får?? Det känns som så, det är ju ruggigt kallt! Det är ju juni månad då ska det vara varmt och skönt... Vill ju fixa poolen och få värme så ungarna kan bada och mysa i värmen. 


Nä nu är Wilda duracellkanin vaken, bäst att gå upp till henne.

Ovido - Quiz & Flashcards